Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Medailová naděje Drahotová je před ME fit. Překoná národní rekord?

Praha – Tři týdny po vítězství na juniorském mistrovství světa čeká chodkyni Anežku Drahotovou další vrchol sezony, seniorský evropský šampionát v Curychu. I z něj chce medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Drahotová chce z Curychu odvézt medaili

Drahotová ladí formu v horském prostředí, únava z juniorského šampionátu na ní nedolehla. "Cítím se dobře a motivace je velká," ujistila talentovaná všestranná sportovkyně.

Po zdravotní stránce je naprosto fit. "Odebírali jsme krev v rámci jaterních testů, vyšetření funkce ledvin a krevního obrazu. Je na tom výborně," uvedla lékařka Barbora Pitáková.

Titul juniorské mistryně světa a světový rekord dodal osmnáctileté chodkyni sebevědomí. Nyní se chce prosadit i v seniorské kategorii. "Chtěla bych podat co nejlepší výsledek, udělat si osobní rekord a zaútočit na ten národní. Uvidíme, na jaký výsledek to bude stačit, ale myslím si, že medaile je v mých silách," dodala Drahotová.

Její všestrannost je obdivuhodná. Po evropském atletickém mistrovství Drahotovou v září čeká Grand Prix běžců v Praze, kde už letos byla nejlepší Češkou v půlmaratonu. Poté si odskočí na mistrovství světa cyklistek do Španělska, kam se nominovala druhou příčkou při domácím šampionátu žen.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články