Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svoboda: Obětoval jsem návratu všechno, ale nelituju

Nymburk - Česká výprava se chystá na atletické ME do Curychu a po letech zdravotních problémů v ní nechybí ani překážkář Petr Svoboda. Halový mistr Evropy z roku 2011 o víkendu zazářil na domácím šampionátu v Ostravě, když se časem 13,50 v ostrém protivětru zařadil na 16. místo evropských tabulek. "Všechno jsem obětoval návratu, nikdy toho nepřestanu litovat a budu dál bojovat," prohlašuje odhodlaně.

Petr Svoboda
zdroj: ČT sport

Svoboda si zranil achilovku na jaře roku 2011, za tři roky podstoupil tři operace. Nikdy se ale nevzdal myšlenky na návrat. "Kdyby běhání nebylo pro mne středobod vesmíru, tak bych se na to vykašlal, protože problémy byly tak vážné, že jsem měl obavy, aby mi neamputovali nohu," vzpomíná.

Letos se vážných problémů halový mistr Evropy konečně zbavil. V současnosti se v Nymburce připravuje na vrchol sezony - kontinentální šampionát. "Tady mám full servis, navařeno, můžu se válet, regenerace je skvělá, tady můžu nabírat energii do Curychu," libuje si Svoboda.

Krátce před odjezdem do švýcarského města Petr Svoboda ukázal, že je ve formě. Na 110 m překážek vyhrál republikový šampionát, navíc v čase, který naposledy běžel v září roku 2010. "Po tomhle času, navíc v protivětru, se zas posouvám myšlenkově trochu dál. Nebudu samozřejmě mluvit o medaili, to rozhodně ne, ale umístění do šestého místa by byla bomba," zasní se.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda se připravuje na ME, věří si na finále
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články