Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ogrodníková bojovala před kvalifikací s nervozitou. Teď chci medaili, hlásí odhodlaně

Před kvalifikací bojovala s nervozitou. Nemohla spát a budila se. I kvůli tomu první pokus kvalifikace oštěpařce Nikole Ogrodníkové nevyšel. Druhý však už na postup do prvního velkého finále v kariéře stačil, což brala hodně emotivně. Nyní už se cítí dobře a před pátečním bojem hlásí odhodlaně: Chci medaili.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Svěřenkyně Rudolfa Černého, které s technikou pomáhá její přítel Vítězslav Veselý, cítila, že má tentokrát v kvalifikaci větší šanci než dříve. Limit 60,50 metru pro ni neměl být problémem. Na Ogrodníkovou to ale v Berlíně dolehlo. "Včera večer jsem už najela režim stresu, blbě nebo málo jsem spala, furt člověk řeší, jak poběží, jak si to nastaví. Pořád jsem se přesvědčovala, abych už šla spát. V noci jsem se několikrát vzbudila," vyprávěla.

Ráno si nic nepřipouštěla a měla dobrou náladu, ale pak ji v sektoru před prvním pokusem ovládly emoce. "Trošku jsem se vyklepala a udělala jsem v rozběhu o dva kroky míň, tak jsem pak odhazovala docela daleko od čáry," popisovala úvodní nezdar.

Napodruhé limit s přehledem přehodila a je ve finále. Ulevilo se jí. "Chvílemi se mi chtělo i brečet, že jsem to zvládla. Tyhle pocity teď prožívám poprvé, takže jsem byla najednou strašně šťastná a vůbec mi nedošlo, že jsem teda ve finále," svěřila se.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogrodníková: Před prvním pokusem jsem hrozně znervózněla

I když to bude její první velké finále, nejde si ho jen užít. "Teď už můžu říct, že chci bojovat o medaile," prohlásila. Očekává otevřenou soutěž. "Myslím, že Christin Hussongová tady dneska předvedla kvalitní výkon (67,29) a určitě v druhé skupině Chaladovičová, Martina Ratejová. Když na tom budu dobře a hodím přes 65, tak myslím, že to bude trošku snadnější," uvažovala.

Nikdy na velké akci nesoutěžila dva dny po sobě, i když si to letos už vyzkoušela i s přeletem mezi ligovými závody v Česku a ve Francii. "Nevím, co od toho můžu čekat. Jestli se zítra vzbudím s bolavýma nohama nebo co mě čeká, to fakt nevím," řekla. Hodlá hlavně odpočívat. "Musím dospat dnešek, dám si studenou vanu a budu na pokoji ležet a spát."

Blonďaté vlasy jí zdobila mašlička v barvách trikolory. "Mám to i na batohu a na finále si taky možná udělám něco s trikolorou," plánovala.

Finále oštěpařek, do kterého postoupila i druhá česká reprezentantka Irena Šedivá, bude v pátek od 20:25.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články