Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Maslák před MČR: Patrik vypadá na tréninku mnohem líp než já, ale nedám mu to zadarmo

V plné síle se čtvrtkař Pavel Maslák připravuje na republikové mistrovství, ale za favorita se nepovažuje. Vidí ho ve svém tréninkovém kolegovi Patriku Šormovi, který se zatím jako jediný z Čechů dostal v této sezoně pod 46 sekund. Maslák se po zranění zadního stehenního svalu vrátil vítězstvím na extralize v Plzni časem 46,35.

"Patrik na tréninku i teď v závodě vypadá mnohem líp než já. Nedám mu to ale zadarmo a doufám, že ho potrápím," řekl Maslák. Český rekordman má ve své hlavní disciplíně jen jeden titul, protože v dobách své nejlepší formy většinou testoval rychlost na dvoustovce.

Plzeňský výkon byl jeho nejlepším venku od roku 2018. "Překvapilo mě to hodně, byly tam super podmínky, neměl jsem žádné očekávání a šel jsem do toho s čistou hlavou," vzpomínal na deset dní starý závod. Cítí, že by mohl běžet ještě rychleji. "Kdyby se mnou někdo běžel v cílové rovince, tak už jen tím bych čas taky stlačil. Rezervy tam byly, což je dobré. Věřím si na čas pod 46," uvedl trojnásobný halový mistr světa i Evropy.

Atmosféra národního šampionátu bude mnohem vypjatější než na extralize. "Nevím, jestli si to v Hodoníně nezkazím hlavou. Budu moc chtít a třeba to překopnu a nebudu mít pak dost sil," naznačil možná úskalí.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková před MČR: Jsem překvapená, že to pořád jde

Špičkování nebude

S pátým mužem letošního halového mistrovství světa Šormem se zatím nehecují. "Asi ani žádné špičkování nebude. Víme, jak na tom jsme v tréninku, a očekáváme, jak to dopadne," vysvětlil Maslák. S konkurentem ve skupině se už smířil. "Samozřejmě to není jednoduché, ale už jsem si na to zvyknul. V tréninku je to taky něco jiného, mně jdou jiné věci než jemu. Takže je to o tom si to nastavit a počítat s tím," přidal svěřenec Dalibora Kupky.

Pro mistrovství světa se bude soustředit na to, aby se dostal do české čtvrtkařské štafety. Rád by zabojoval o individuální start na evropském šampionátu v Mnichově. "Jestli to vyjde na Evropu, to se uvidí. Teď jsem podle mě jednatřicátý a berou nás 36, takže když se mi na mistrovství republiky povede dobrý čas a dobré umístění, tak by to mohlo stačit," přemítal.

Má větší energii než v poslední době. "Teď jsem se vrátil tak dobře, že se mi vrátila radost a chuť je zase větší. Věřím, že mám dobře našlápnuto," zakončil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články