Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Japonskou výpravu na atletickém MS sužuje covid. Dvoustovku vzdal i olympijský vítěz Grasse

Kanadský sprinter Andre de Grasse se stále po nedávném prodělání covidu necítí stoprocentně fit. Proto se rozhodl odstoupit ze závodu na 200 metrů, v níž na poslední olympiádě v Tokiu bral zlato. Štafetu má ale sedmadvacetiletý atlet stále v plánu. Už jedenáct případů nakažení covidem se objevilo i v japonské výpravě. K sedmi nakaženým oznámeným v sobotu přibyli v neděli další čtyři včetně vytrvalkyně Hitomi Niijaové.

Je nám líto, video expirovalo.
MS sužuje stále covid. Z dvoustovky se odhlásil De Grasse

Do večerního programu v Eugene nezasáhne olympijský vítěz závodu na 200 metrů Andre de Grasse. Kanadský sprinter stále cítí následky covidu, který prodělal necelý měsíc před šampionátem. O jeho odstoupení informoval národní atletický svaz s tím, že účast ve sprinterské štafetě De Grasse má dál v plánu.

Na mistrovství světa vypadl předčasně ze hry už druhý sprinterský šampion z Tokia. Překvapivý vítěz stovky Ital Marcell Jacobs kvůli bolavému stehennímu svalu nenastoupil do semifinále. De Grasse závod na 100 metrů absolvoval, ale nedostal se do finále. Loňský bronzový olympijský medailista z této disciplíny tak neobhájil světový bronz z Dauhá 2019.

Už bezprostředně po sobotním neúspěšném semifinále svou účast na dvoustovce zpochybnil. "Po takovém výkonu to na ni nevypadá. Uvidíme, co se stane. Promluvím si s trenérem a od toho se odpíchnu," řekl tehdy. Nakonec krátce před rozběhem odstoupil.

Loni v Tokiu vylepšil kanadský rekord na 19,62 sekundy, ale v této sezoně poznamenané před covidem bolestmi chodidla za svým maximem výrazně zaostal. Dvoustovku běžel jen třikrát a jeho maximem v regulérních podmínkách byl podprůměrný čas 20,38 sekundy.

Japonští atleti zůstávají v Eugene ve stínu covidu

Vedle Niijaové byli na covid-19 v Oregonu pozitivně testováni tři členové trenérského týmu. Mezi sedmičkou dříve nakažených byli maratonci Mao Ičijamaová a Kengo Suzuki, jenž tak musel vynechat nedělní závod. V dnešním ženském maratonu bude z původního japonského tria startovat jen Mizuki Macudaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články