Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na Tour končí dva vítězové etap, domů je poslal covid

Hned dva jezdci, kteří se letos radovali z etapového vítězství, musí před 15. etapou opustit závodní pole Tour de France. Kvůli onemocnění covid končí Magnus Cort Nielsen a Simon Clarke.

Magnus Cort Nielsen
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Pool Nico Vereecken

"Magnus vstal s horečkou a bolestí hlavy. Následující test na koronavirus mu poté vyšel pozitivní a do dnešní etapy neodstartuje," stojí v prohlášení stáje EF-Easy Post.

Devětadvacetiletý Cort Nielsen vyhrál desátou etapu s cílem v Megéve. V závodě nepokračuje ani pětatřicetiletý Clarke, který ovládl pátou etapu v Arenbergu. "Při pravidelném testování stáje byl pozitivní," uvedl tým Israel-Premier Tech.

Letošní Tour kvůli koronaviru dosud opustilo osm jezdců. Už dříve odstoupili George Bennett a Vegard Laengen ze SAE Emirates, Luke Durbridge z BikeExchange, Geoffrey Bouchard z AG2R, Guillaume Martin z Cofidisu a Warren Barguil z Arkéy-Samsic.

Pozitivní test měl i Rafal Majka ze SAE Emirates, vzhledem k naměřeným hodnotám však dostal svolení pokračovat. Stáj, za kterou jezdí dvojnásobný obhájce Tadej Pogačer, kvůli covidu na Tour přišla také o sportovního ředitele Joxeana Fernándeze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články