Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jamajčan Bolt exceloval i v semifinále dvoustovky

Berlín - Jamajský sprinter Usain Bolt pokračuje ve spanilé jízdě mistrovstvím světa v Berlíně. V dnešním semifinále závodu na 200 metrů běžel opět jako při tréninku, přesto předvedl nejrychlejší výkon ze všech 20,08 sekundy. Do čtvrtečního finále prošli všichni favorité, ale Bolt nebude mít při své formě konkurenci. Druhý nejlepší čas předvedl Američan Wallace Spearmon (20,14).

Po Boltově úžasném světovém rekordu na 100 metrů 9,58 sekundy se i na dvoustovce počítá s útokem na jeho historické maximum. Na startu není Američan Tyson Gay, který se po prohraném finále na 100 metrů z dvoustovky odhlásil kvůli zdravotním potížím a nejspíš přijde i o svůj rekord šampionátu z Ósaky, kde vyhrál za 19,76. Boltův světový rekord z olympiády v Pekingu má hodnotu 19,30.



Jamajčan ale varuje, že světový rekord překonat nemusí. "Pracoval jsem v tréninku hlavně na stometrovém sprintu, dvoustovku jsem trochu šidil," přiznal po semifinále. Cítil se však lépe než při úterním čtvrtfinále. "O dost lépe, včera jsem málem usnul," prohlásil Bolt. K lepší náladě mu mohlo pomoci i lepší počasí, v Berlíně se pohybují teploty i večer kolem 25 stupňů Celsia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články