Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gay se na MS odhlásil ze závodu na 200 metrů

Berlín - Američan Tyson Gay se odhlásil na mistrovství světa v Berlíně ze závodu na 200 metrů. Důvodem jsou přetrvávající bolesti v tříslech, které ho trápily v průběhu celé sezony. K druhému očekávanému a ostře sledovanému souboji se světovým rekordmanem Usainem Boltem, který na stometrovém sprintu skončil triumfem světového rekordmana z Jamajky, tak nedojde.

Bolt zdrtil svého soka ve fantastickém čase 9,58 sekundy. Gay odešel jako poražený, přestože zaběhl skvělý americký rekord 9,71, což byl do berlínského finále druhý nejrychlejší čas historie. Už po tomto závodu se ale nechal Američan slyšet, že ho třísla bolí a že se rozhodne až po poradě s lékaři a americkým týmem, jehož vedení dnes jeho rozhodnutí novinářům oznámilo. Američané zatím neprozradili, zda Gay nastoupí do štafety na 4x100 metrů. 

"Než abych riskoval vážnější zranění, tak jsem se rozhodl, že radši dvoustovku nepoběžím," citoval americký tým Gaye v oficiálním prohlášení. "Díky tomu budu mít daleko větší šance být připraven do štafety. Chci našemu týmu pomoci, jak nejvíc to půjde."



Gay se potýkal se zraněním uplynulé dvě sezony. Po třech titulech na MS v Ósace se kvůli zdravotním potížím nedostal do amerického olympijského výběru na dvoustovce, na poloviční trati se v Pekingu neprobojoval do finále. Už letos na jaře se Gay nechal slyšet, že si třísla nechá po sezoně operovat. 

V letošních světových tabulkách Gay vede dvoustovku časem 19,58 sekundy z mítinku v New Yorku. Bolt má na kontě o setinu horší výkon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články