Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Isinbajevová hodlá kandidovat do čela ruského atletického svazu

Moskva - Svůj úmysl ucházet se o pozici šéfky ruského atletického svazu (ARAF) oznámila tyčkařka Jelena Isinbajevová. Ruská atletka se chce v podzimních volbách stát nástupkyní Dmitrije Šljachtina, za svůj hlavní cíl označuje návrat svých krajanů na mezinárodní světové akce.

Jelena Isinbajevová
zdroj: AP autor: Matt Dunham

"Chci to zkusit. Reputaci na to (stát se prezidentkou domácí federace) mám," řekla dvojnásobná olympijská vítězka. Ruský svaz kvůli suspendaci za rozsáhlý dopingový skandál pozbyl členství v IAAF a jeho sportovci už od listopadu nemohou startovat na mezinárodních soutěžích. Chybět budou i v Riu, kde atletické soutěže teprve začnou.

"ARAF má před sebou složitou cestu za návratem do mezinárodní atletiky. A to, že jsem nedostala možnost startovat na olympiádě jako sportovec, mi pomůže v mém snažení o návrat členství v IAAF. Přeji si, aby naši atleti opět startovali v mezinárodních závodech. Návrat ruských sportovců mezi elitu pro mě představuje obrovskou motivaci a zároveň vidinu jakési kompenzace za absenci v Riu," řekla Isinbajevová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články