Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Helceleta nakonec v Plzni zastavilo tříslo, Frydrych atakoval "osmdesátku"

Až za týden má česká atletika naplánovaný hromadný start tuzemské sezony. Ovšem už tento víkend se vrhačského mítinku v Plzni zúčastnili v oštěpařském sektoru i Petr Frydrych a desetibojař Adam Sebastian Helcelet.

Petr Frydrych
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Helcelet dorazil do Plzně s celou rodinou, ale do sektoru se nakonec nepostavil. "Nenastoupil jsem proto, že jsem při rozcvičení začal trochu cítit tříslo a nechtěl jsem riskovat hned první závod nějaké zranění," vysvětlil desetibojař, proč se nakonec rozhodl nezúčastnit.

Zato Frydrych od začátku atakoval vytčenou osmdesátimetrovou hranici, ale nakonec mu k téhle metě 73 centimetrů scházelo. "Házel jsem špatně, ale jsem rád, že jsem si mohl zazávodit, protože sezona ještě oficiálně nezačala, takže jsem si to mohl dneska jakoby změřit. Ale ještě další závody budou, takže se těším. Teď bude Kladno a Odložil," vysvětloval třetí muž světového šampionátu v roce 2017.

Je nám líto, video expirovalo.
Oštěpařský závod ovládl Frydrych, Helcelet nenastoupil

Lámat rekordy neměl Frydrych ani v plánu. Důležitý byl podle něho první pocit závodního nasazení. "Poslední můj závod byl v září, takže to je x měsíců. Jsem rád, že už to začalo. Ten adrenalin mi chyběl," konstatoval spokojeně a už vyhlíží start sezony. "Budu se teď snažit hodit co nejdál, abych se i na ty mezinárodní závody dostal, a tam se budu snažit hodit něco, co by mi zase pomohlo do příští sezony a k nominaci na Tokio," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články