Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hejnová zkusí halové závody. Je to příjemné odreagování, říká

Praha - Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se po měsíčním odpočinku začala připravovat na další sezonu. Závěr roku si zpestří řadou společenských povinností a účastí na slavnostním vyhlašování sportovních anket. První ji čeká v sobotu, kdy budou v Tallinnu vyhlášeni nejlepší atleti Evropy a Hejnová patří mezi favoritky v ženské kategorii.

"Už jen to, že jsem byla nominována mezi nejlepší, beru jako velký úspěch. Podařilo se mi to poprvé v kariéře. Uvědomuji si, že bych mohla být vysoko, když mě pozvali osobně, ale nedokážu říct jak (vysoko). Necháme se překvapit," uvedla Hejnová. V minulosti Evropská atletická asociace zveřejňovala výsledky v předstihu, letos je ale oznámí až na slavnostním galavečeru.

Šestadvacetiletá bronzová medailistka z loňských olympijských her v Londýně je i velkou favoritkou anket o nejlepšího domácího atleta, o českého Sportovce roku a nechybí ani mezi nominovanými na Atleta světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se chystá na vyhlášení nejlepšího atleta Evropy

Světový rekord je ještě daleko...

Rodačka z Liberce počítá s tím, že soupeřky budou mít v roce 2014 ještě větší motivaci ji porazit. "Určitě se jim to letos nelíbilo a budou více trénovat. Já ale taky. Viděla jsem tréninkový plán Dalibora a asi se rozhodl, že budu rychlejší," řekla Hejnová. Na světový rekord Rusky Julie Pečonkinové z roku 2003, který má hodnotu 52,34, nyní nemyslí. "Letos jsem se zlepšila výrazně, ale to nemůže jít pořád stejně. Ke světovému rekordu je ještě velký kus cesty. Důležité je, abych zopakovala tuhle sezonu," dodala Hejnová.

Ihned po skončení sezony Hejnová odletěla na dovolenou. Po návratu do Prahy se začala připravovat na další sezonu. Na začátku to ještě proložila oslavami letošních úspěchů, ale nyní se již věnuje jen tréninku. "Docela mě překvapilo, že podle testů jsem na tom byla na začátku lépe než loni. Je vidět, že bude na čem stavět. Nemusím začínat od nuly jako v minulosti," řekla Hejnová. Zatím se ale ještě musí k tréninkům přemlouvat. "Fyzicky to problém není, ale psychicky se mi moc nechce. Začínáme ale pozvolna, dostanu se do toho," podotkla.

Na další sezonu ještě moc nemyslí, je ale prakticky jisté, že její součástí budou i halové závody. "Trenér je zastánce, že by se v hale mělo závodit. Když se daří tam, venku se na to naváže. Když budu zdravá, nebudu se tomu bránit. Alespoň si odpočinu od tréninku, bude to příjemné odreagování," uvedla Hejnová, která letos třikrát vylepšila český rekord až na 52,83 sekundy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články