Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hejnová ukončila sezonu, ale na tu příští se chce zase připravit

Zuzana Hejnová kvůli zdravotním problémům ukončila sezonu. Jejím posledním závodem bylo mistrovství Evropy v Berlíně, kde vypadla v semifinále. Kariéru však jednatřicetiletá česká reprezentantka ještě ukončit nehodlá a hodlá se připravit na příští rok.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Rozhodla jsem se ukončit současnou sezonu. Důvodem jsou přetrvávající zdravotní problémy, které mi neumožňují podávat odpovídající výkony. Společně s mým týmem se nyní pokusíme najít jejich příčinu a možná i změnit způsob tréninku a přípravy pro další měsíce a hlavně příští rok," uvedla svěřenkyně Dany Jandové.

Hejnová měla problémy s achilovkami a kolenem, kvůli kterým před červencovým republikovým šampionátem více než měsíc nezávodila. Odcestovala ještě na ME, ale v Berlíně doběhla v semifinále pátá a k postupu do finále měla daleko. Sen o první medaili z kontinentálního šampionátu se jí rozplynul.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová ukončila sezonu, plánuje přípravu té další

Bezprostředně po neúspěšném semifinále Hejnová přiznala, že kvůli bolestem nemůže pořádně trénovat. Jejím letošním maximem byl čas 55,16 z červnového mítinku v Oslu.

S atletikou by ještě nerada končila. "Sport mě baví, ale potřebuju být zdravá. Teď si odpočinu fyzicky i psychicky a od nového roku jsem zpět," prohlásila. Poděkovala také za podporu fanouškům. "Nabíjí mě to a drží nad vodou. Není každý den posvícení. Moje disciplína je o překážkách, doslova i obrazně. A ty já mám pořád chuť překonávat."

V tuto chvíli Hejnová připravuje druhý ročník HESU mítinku, který se v Kutné Hoře uskuteční 4. září. "Sice tam nenastoupím, ale budou tam i tak zajímavá jména i atraktivní program. Já u toho samozřejmě budu osobně," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články