Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Halový mítink v Ostravě ozdobí Maslák či koulařský souboj

Ostrava – První ročník halového mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě v nové atletické hale ve Vítkovicích láká na zvučná jména. Divákům se představí například dvojnásobný halový mistr světa na čtyřstovce Pavel Maslák, bývalý světový šampion v běhu na 100 metrů Kim Collins nebo vicemistr Evropy ve skoku o tyči Jan Kudlička. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ve startovním poli figurují hlavně atleti, kteří jsou v halových závodech jako doma. Maslák poběží třístovku. "Moje forma jde nahoru, takže si věřím, že bych mohl klidně útočit na své maximum 32,61. Ani nejlepší letošní čas 32,37 není daleko. Mám motivaci tady udělat kvalitní čas," řekl Maslák, který momentálně zaujímá na čtyřstovce druhé místo výkonem 45,80. V Ostravě se utká s lídrem Bralonem Taplinem z Grenady.

Zvučným atletickým pojmem je i Collins, i když už má své nejlepší roky za sebou. Čtyřicetiletý sprinter ze Svatého Kryštofa a Nevisu v roce 2003 vyhrál stovku na světovém šampionátu v Paříži a dnes už se atletikou hlavně baví. "I v mých letech mě atletika neskutečně baví. A myslím, že stále běhám kvalitní časy. Přijel jsem vyhrát a udělat dobrý čas," řekl Collins, který poběží 60 metrů.

Čeští fanoušci budou zvědavi i na výkony druhého muže světových koulařských tabulek Tomáše Staňka, tyčkařů Kudličky a Michala Balnera či výškařky Michaely Hrubé. Se Staňkem by se o prvenství měli utkat dvojnásobný mistr světa Němec David Storl a čtvrtý muž olympijských her v Riu Franck Elemba z Konga.

Je nám líto, video expirovalo.
Na halovém mítinku v Ostravě se představí Maslák
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články