Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Beskydské laťce vládla olympijská vítězka Beitiová, Hrubá byla čtvrtá

Třinec – Přijela jako velká favoritka a ozdoba mítinku a očekávání výškařka Ruth Beitiová na Beskydské laťce potvrdila. Španělská olympijská vítězka z Ria de Janeiro skočila na 25. ročníku mítinku v Třinci 194 centimetrů a slavila výhru. Mužskou část soutěže ovládl Bělorus Pavel Seliverstau výkonem 232 centimetrů.

Ruth Beitiaová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Slocum

Úvodní výška, na první pokus, druhá, také, třetí, rovněž… Ruth Beitiaová na mítinku v Třinci dlouho předváděla velkou krasojízdu, která zvedala fanoušky v solidně zaplněné Werk Areně ze sedadel.

Největší hvězdě ženské soutěže dokázaly konkurovat pouze Ukrajinky. Nakonec druhá Iryna Heraščenková a bronzová Julia Levčenková ovšem souboj se španělskou závodnicí prohrály na výšce 194 centrimetrů, kterou jako jediná skočila sedmatřicetiletá legenda a mohla se radovat z triumfu.

Nejlepší Češkou byla Michaela Hrubá, jež zvládla 190 centimetrů a v konkurenci jedenácti závodnic byla čtvrtá. Stejnou pozici obsadila i v celé Mezinárodní výškařské tour, v níž obhajovala triumf. Ten vybojovala v součtu s výsledky z Banskobystrické laťky Heraščenková.

Mezi muži se výkonem 232 centimetrů blýskl Pavel Seliverstau z Běloruska, který díky tomu z Třince kromě výhry odjede také s novým osobním rekordem. Druhou pozici obsadil Američan Erik Kynar a třetí byl Jamal Wilson z Baham.

Dvacetiletý Seliverstov zároveň ovládl v součtu s výkonem celou Tour, když jako jediný překonal při obou startech 230 cm.

Je nám líto, video expirovalo.
Beitiaová kralovala Beskydské laťce

Beskydská laťka, halový mítink v Třinci v rámci Mezinárodní výškařské tour:

Muži: 1. Seliverstov (Běl.) 232, 2. Kynard (USA) 227, 3. Wilson (Bah.) 227.

Mezinárodní výškařská tour (konečné pořadí po 2 závodech): 1. Seliverstov 463 cm, 2. Kynard 455, 3. Rivera (Mex.) a Beer (SR) oba 449.

Ženy: 1. Beitiaová (Šp.) 194, 2. Heraščenková 192, 3. Levčenková (obě Ukr.) 192, 4. Hrubá (ČR) 190.

Mezinárodní výškařská tour (konečné pořadí po 2 závodech): 1. Heraščenková 385, 2. Beitiaová 383, 3. Levčenková 381, 4. Hrubá 379.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články