Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Echevarría: Nejsem na vrcholu formy, ale chci zaútočit na loňský rekord

Měl to být velký dálkařský souboj. Zatímco Kubánec Juan Miguel Echevarría se ostravským fanouškům skutečně představí, jeho soupeř Luvo Manyonga musí start na Zlaté tretře oželet. Echevarría přišel o soupeře, i tak však chce předvést kvalitní výkon a přiblížit se loňskému výkonu 866 centimetrům.

Juan Miguel Echevarría
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Echevarría do Ostravy přicestoval z mítinku Diamantové ligy v Rabatu, kde v sektoru dálkařů kraloval skokem 834 centimetrů. "Ten výkon bych chtěl v Ostravě určitě zlepšit. Cítím se dobře, možná bych mohl útočit i na loňský rekord," uvedl.

"Ale samozřejmě, že momentálně ještě nejsem na vrcholu své formy. Formu časuji na mistrovství světa, které je pro mě pochopitelně vrcholem sezony," řekl Echevarría na Městském stadionu v Ostravě.

O prvenství na Zlaté tretře měl letos svést atraktivní souboj s jihoafrickým dálkařem Manyongou. Ten se však na mítinku v Rabatu zranil a po příletu do Ostravy a vyšetření v místní nemocnici čtvrteční start odřekl.

"Ukázalo se, že mám natažené svaly v kotníku. Odrazová deska v Rabatu byla velmi tvrdá. Startovat se s tím nedá. Ale zůstávám tady a mítink si užiju jako divák," řekl Manyonga, kterého by měla čekat dvou- až třítýdenní rekonvalescence.

Echevarríu těší, že předpověď počasí na čtvrtek hlásí teploty kolem třicítky. "To by bylo skoro jako u nás na Kubě a to by bylo perfektní. Já v zimě skáču nerad a trpí tím i moje výkony, které nejsou tak dobré. Letos se to ukázalo třeba ve Stockholmu. Ale s takovou předpovědí se těším a věřím, že jsem schopen předvést dobrý skok," dodal Echevarría.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články