Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Několik omluvenek. Na Zlaté tretře nebudou závodit Manyonga, Vetter ani Warholm

Trojici omluvenek posbírali v posledních dnech organizátoři Zlaté tretry. Po zranění z mítinku Diamantové ligy v Rabatu nebude skákat mistr světa Luvo Manyonga, který do Ostravy přijede pouze jako divák. Na předchozích závodech v Oslu se zase zranili oštěpařský šampion Johannes Vetter a překážkářská hvězda Karsten Warholm. Ani oni v Ostravě závodit nebudou.

Luvo Manyonga
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vetter v Oslu po zánětu šlachy v noze nastoupil k prvnímu závodu v sezoně. Výkonem 85,27 metru z první série zvítězil, ale po druhém pokusu ze soutěže odstoupil. Po jeho odhlášení by měl být největším soupeřem Jakuba Vadlejcha bronzový medailista z loňského ME Magnus Kirt. Estonec je výkonem 89,33 metru na druhém místě letošních světových tabulek.

Na domácí půdě v Oslu zazářil také Warholm, který časem 47,33 překonal evropský rekord na 400 metrů překážek. Vylepšil o čtyři setiny téměř čtvrtstoletí staré kontinentální maximum. Po doběhu si ale poranil stehenní sval a v Ostravě se nepředstaví. Mužská čtvrtka tak nabídne duel mezi Stevenem Gardinerem z Baham a Kennethem Bednarkem.

V dálkařském sektoru bude ze dvou plánovaných hvězd závodit jen halový mistr světa Juan Miguel Echevarría z Kuby. Světový šampion pod otevřeným nebem Manyonga bude jen v roli fanouška, protože se v neděli v Rabatu zranil. Po čtvrtém pokusu dostával přímo v doskočišti obstřik na nohu a z plochy byl pak odnesen na nosítkách.

Na Zlaté tretře přesto bude k vidění řada hvězd. V ženském oštěpu se utká Barbora Špotáková s Nikolou Ogrodníkovou a olympijskou vítězkou z Ria Sarou Kolakovou z Chorvatska, která se vrací po dlouhé zdravotní pauze. Dvoustovku poběží Christian Coleman, na stovce se představí Andre de Grasse, Akani Simbine nebo Michael Rogers.

Koule nabídne duel mistra světa Toma Walshe z Nového Zélandu s českým rekordmanem Tomášem Staňkem a silnými Poláky Konradem Bukowieckým a Michalem Haratykem. Hvězdou výšky bude královna této disciplíny Maria Lasickeneová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články