Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V Lausanne se představí Ogorodníková se Staňkem. Zaútočí Samba na světový rekord?

Diamantová liga pokračuje v Lausanne. Na červnové třetí místo z Osla se pokusí navázat oštěpařka Nikola Ogrodníková, v koulařském sektoru se objeví Tomáš Staněk. Zaútočí Katařan Abderrahman Samba na světový rekord v běhu na 400 metrů překážek? Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:00.

Tomáš Staněk
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Favoritkou soutěže v hodu oštěpem bude třetí žena letošních světových tabulek Taťjana Chaladovičová z Běloruska, která vyhrála i před měsícem v Oslu. Ogrodníková je díky osobnímu rekordu 65,61 v pořadí sezony sedmá, čtvrtá mezi Evropankami.

Český rekordman Staněk půjde do soutěže koulařů s letošním maximem 21,46 z ostravské Zlaté tretry. Také on závodil i v Oslu, kde skončil pátý. Dva z jeho sedmi čtvrtečních soupeřů už letos překonali hranici 22 metrů, tabulkám jednoznačně vládne novozélandský mistr světa Tomas Walsh (22,67).

S velkým napětím se očekává běh na 400 metrů překážek, v němž nastoupí Abderrahman Samba z Kataru, od minulého mítinku Diamantové ligy v Paříži druhý muž historického pořadí této disciplíny. Dvaadvacetiletý Samba v sobotu ve francouzské metropoli vyhrál časem 46,98, od letitého světového rekordu Američana Kevina Younga ho dělily dvě desetiny sekundy.

Ženská osmistovka se naproti tomu bude muset obejít bez Caster Semenyaové, která se v Paříži blýskla čtvrtým časem historie 1:54,25. Ani nejlepší výškař sezony Mutaz Issa Baršim se kvůli zraněnému kotníku do Lausanne nechystá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články