Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jakob Ingebrigtsen chce jako první Nor vyhrát míli na mítinku v Oslu

Při absenci zraněného překážkáře Karstena Warholma bude největším domácím lákadlem mítinku Diamantové ligy v Oslu Jakob Ingebrigtsen. Olympijský vítěz v běhu na 1500 metrů se může stát prvním členem věhlasného norského běžeckého klanu, který při elitním mítinku v Oslu vyhraje závod na jednu míli. Bude ale čelit silným soupeřům v čele s Keňanem Abelem Kipsangem a Britem Jakem Wightmanem. Žádný český atlet na mítinku v Oslu závodit nebude. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakob Ingebrigtsen
zdroj: ČTK autor: ČTK/AP

Na třetí letošní triumf na diamantovém mítinku bude útočit světový rekordman ve skoku o tyči Armand Duplantis.

Obě předchozí soutěže tyčkařů v letošní Diamantové lize poznamenalo počasí. V Rabatu se kvůli silnému větru skákalo s denním zpožděním v hale, v Eugene se sice venku závodilo, ale kvůli špatné předpovědi den před hlavním programem.

Duplantis může v Oslu zaútočit na vlastní rekord mítinku 601 centimetrů. Mezi jeho soupeři nebude chybět úřadující mistr světa Sam Kendricks z USA.

Třetí start může ve třetí výhru proměnit také stříbrná olympijská medailistka na 800 metrů Keely Hodgkinsonová.

Dvacetiletá Britka minulý diamantový mítink v Římě vynechala, takže nebyla přímo u toho, když olympijská šampionka Athing Muová zaběhla časem 1:57,01 nejrychlejší půlku této sezony.

Američanka ale v Oslu závodit nebude, takže na přímý souboj mladých půlkařských hvězd znovu nedojde.

Na krátkých překážkách bude závodit Američan Devon Allen, který v neděli v New Yorku zaostal jen o čtyři setiny za světovým rekordem.

Výkonem 12,84 se zařadil na třetí místo historických tabulek a nechal se slyšet, že chce rekordní čas amerického krajana Ariese Merritta atakovat v příštím závodě.

Tím bude právě Oslo, které je pro budoucího hráče ligy amerického fotbalu NFL prvním letošním startem mimo severoamerickou půdu.

Jasnou favoritkou čistě evropského závodu na 400 metrů překážek je bronzová olympijská medailistka Femke Bolová, jež je výkonem 53,02 na druhém místě letošních tabulek hned za světovou rekordmankou Sydney McLaughlinovou.

Největší hvězdou mužské stovky bude Kanaďan Andre de Grasse, úřadující olympijský šampion na 200 metrů. Do Osla se vrací po pěti letech. Po čtvrtém místě v Birminghamu a devátém v Eugene potřebuje body v boji o postup do finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články