Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Diamantová liga opět mění kalendář, závodit se nebude ani v Paříži a Eugene

Kvůli pokračujícím omezením v závislosti na šíření koronaviru musí atletická Diamantová liga znovu pozměnit kalendář. Pro letošní rok byly zrušeny mítinky v Paříži a Eugene. V plánovaném srpnovém termínu se nebude moci uskutečnit ani měření sil v britském Gatesheadu, které bylo zatím odloženo na 12. září. Nadále platí, že by se měla prestižní soutěž naplno rozběhnout 14. srpna v Monaku.

Vzhledem k mimořádným okolnostem, jako jsou omezené cestování a odlišné podmínky pro pořádání sportovních akcí v různých zemích světa, letos nebude Diamantová liga uceleným seriálem s finálovým mítinkem, ale šňůrou nezávislých jednorázových akcí.

Paříž chtěla jednu z nich uvítat 6. září, ale po posledních vyjádřeních vlády směrem k organizátorům velkých akcí pořadatelé mítinku usoudili, že se toho raději vzdají. Francouzská metropole tak přišla o druhý atletický svátek, už dříve bylo zrušeno mistrovství Evropy naplánované na konec srpna.

Nadále vážná zůstává situace ve Spojených státech amerických, což dopadlo i na mítink v Eugene, který byl naplánován na 4. října. Představitelé státu Oregon se nechali slyšet, že hromadné akce včetně těch sportovních budou zakázané minimálně do konce září. Pořadatelé navíc očekávají, že budou pokračovat omezení v cestování, takže mítink odvolali. Generálka na MS 2022 se na zrekonstruovaném stadionu Hayward Field uskuteční příští rok.

V Británii není reálné uspořádat velký mítink minimálně po dobu prázdninových měsíců, takže se Gateshead musel vzdát plánovaného termínu 16. srpna. Organizátoři zatím jako možnou náhradu stanovili 12. září, ale i to bude záviset na aktuálních restrikcích britské vlády.

Kvůli nejistému vývoji situace organizátoři Diamantové ligy stále prezentují termínovou listinu jako předběžnou. Před oficiálním začátkem v Monaku jsou v ní dva exhibiční mítinky. Prvním byly na začátku června Impossible Games v Oslu, tím druhým budou 9. července Inspiration Games v Curychu. Jako exhibiční je označen i závod v Lausanne naplánovaný na 2. září.

Prozatímní kalendář Diamantové ligy:

9. července: Curych (Inspiration Games - exhibiční mítink)
14. srpna: Monako
23. srpna: Stockholm
2. září: Lausanne (exhibiční mítink)
4. září: Brusel
12. září: Gateshead (bude potvrzeno později)
17. září: Řím
19. září: Šanghaj
4. října: Eugene
9. října: Dauhá
17. října: Čína (konkrétní město bude oznámeno později)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články