Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cítím se dobře, uvedl Svoboda před MS v Eugene

Už ve středu míří první část české výpravy na atletické MS v Eugene. Do zámoří odcestuje také překážkář Petr Svoboda, pro kterého se jedná o první vrcholnou akci pod širým nebem za posledních šest let. 

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Svoboda se chystá na odlet do Eugene

Poslední trénink na pražské Letné před odletem na atletické MS v Eugene. Překážkář Petr Svoboda se chystá ve středu na cestu do zámoří. Čeká ho ale ještě lékařský zákrok. 

"Je to pozůstatek z minulosti, kdy na mě byl vyvíjen nátlak, abych běhal s natrženým úponem," uvedl Svoboda. Před odletem ho čeká ještě injekce s kloubní výživou, po které musí dodržet několikadenní klid. 

Pro Svobodu bude start v Eugene první vrcholnou venkovní akcí od olympijských her v Riu de Janeiru v roce 2016. "Je to pro mě imaginární jedenáctá překážka," komentoval Svoboda zdravotní problémy, kterým v průběhu své kariéry čelil a se kterými stále bojuje. "Život se se mnou nemazlil, já s ním taky úplně ne. Sklízím, co jsem zasel, je to životní výzva," dodal. 

V sedmatřiceti letech se cítí v životní formě. "Mám před sebou mistrovství světa, doufám, že minimálně dva běhy. A na ty chci být stoprocentní, žádné prášky proti bolesti. Opravdu se cítím dobře," uvedl před odletem. 

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články