Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Byl bych šťastný za semifinále, říká před halovým šampionátem obhájce titulu Maslák

Vládne čtyřstovce na halovém MS od roku 2014, má tři tituly, ale nyní si Pavel Maslák jede do Bělehradu "jen" pro účast v semifinále. "Sice jsem obhájce, ale vůbec mi to nepřijde. Ta jedna pauza si myslím, že udělala dost. Ty čtyři roky jsou dlouhé. Je to, jako bych byl obhájce na olympiádě, je to zvláštní," řekl s tím, že se kvůli koronaviru v roce 2020 ani loni nekonal šampionát v Číně.

Zatímco dříve v rozběhu šetřil síly, tentokrát by tam chtěl zaútočit na překonání svého nejlepšího výkonu sezony 46,70. "Rozběhy se běží různě. Nevím, jestli se mi to povede, nebo ne. Určitě mám ambice postoupit do semifinále, to bych byl šťastný a spokojený," řekl.

Za čtyři roky, které uplynuly od jeho posledního světového titulu, založil rodinu a změnil se i jako závodník. "Už si tolik nevěřím jako dřív. Nevím, jestli to jde s výkony ruku v ruce dolů, nebo s věkem. Ani do toho Birminghamu jsem už nejel s tím, že bych měl vyhrát. Už jsem jel bojovat o medaili a postup do finále. Nebylo to stejné jako třeba před osmi lety. Asi to sebevědomí je takové horší," přemítal jednatřicetiletý atlet.

Letos není ani českou jedničkou. Mistrovský titul získal Patrik Šorm, který výkonem 46,25 vévodí tuzemským tabulkám. "Chtěl bych si vzít ten nejrychlejší český čas, to by bylo samozřejmě super. Ale věřím, že Patrik má dobrou formu a že ten čas ještě zlepší. Měl by ho zlepšit, když bude mít dobrý závod," komentoval to Maslák.

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti odletěli do Bělehradu nekompletní

Je rád, že má doma konkurenci. "Je to prestižní, je to zajímavé a je to něco nového a člověka to nakopává. Ještě je super, že trénujeme spolu, že se taháme. Sice nám jde každému něco jiného, ale nakopává to toho člověka," popisoval. Sám spoléhá na rychlost. "Patrik je ten vytrvalejší. Ale rychlost se mu zlepšuje a mně zhoršuje, takže teď jsme na tom skoro stejně rychlostně. Snažím se, co to jde," doplnil.

Společně mohou přispět k úspěchu čtvrtkařské štafety, která loni skončila stříbrná za Nizozemskem na halovém mistrovství Evropy. Na světovém šampionátu mají čeští čtvrtkaři finálové ambice. "I když se tam vždycky nedostaneme, tak bychom se chtěli dostat do finále a myslím si, že na to máme. Snad budeme mít štěstí na rozběh, že tam budeme mít nějaké slabší štafety. Podle přihlášek je to docela otevřené. Uvidíme," řekl.

Před pěti lety v Bělehradě získal svůj třetí evropský titul. "Neseběhl jsem po dlouhé době první. Ve štafetě jsme měli zpoždění a strašně jsme mrzli v hale. Doufám, že se nestane něco takového podobného. Myslím, že jsme měli asi půl hodiny zpoždění. Už jsme byli svlečení a čekali jsme tam pod dráhou. Také ty časy štafet tomu pak odpovídaly. Byl to pomalý závod, ale byl to bronz, takže jsme byli spokojení," vzpomínal.

Na startu cítí větší napětí než v minulosti. "Přijde mi, že tím, jak si nevěřím tolik, tak jsem možná víc nervózní než dřív. Není to úplně, že bych byl hodně nervózní, to jsem nikdy nebýval a ani teď nejsem, ale jsem víc nervózní než třeba před těmi osmi lety," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články