Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mäki na halovém MS v Bělehradě nepoběží, zastavil ji koronavirus

Česká výprava pro halový atletický šampionát přišla o mílařku Kristiinu Mäki. Ta do Bělehradu neodletí, protože finalistka z olympijských her v Tokiu měla před odletem pozitivní test na koronavirus. Do Srbska s výpravou zatím kvůli zdravotním problémům nezamířila ani překážkářka Helena Jiranová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Atleti odletěli do Bělehradu nekompletní

Mäki v úterním rozhovoru pro deník.cz řekla, že se covidem nakazili její partner Filip Sasínek i syn Kaapo. Sice se snažila izolovat, ale onemocněla rovněž. "Podle nejčerstvějších informací se k výpravě nepřipojí, protože i ten retest byl pozitivní," řekla novinářům na letišti šéflékařka české reprezentace Karolína Velebová.

Česká rekordmanka na 1500 metrů pod širým nebem to pak komentovala na svém Facebooku. "Ta svině covid přišla po dvou letech i za mnou, takže nepoběžím na halovém mistrovství světa tento víkend. Mrzí mě to, ale všechno má svůj důvod. Díky všem, kdo fandí a jsou se mnou, i když jedeme zrovna dolů," napsala.

Jiranovou, která by měla reprezentovat na 60 metrů překážek, postihly střevní problémy. "Vypadá to, že se jedná o nějakou jednodenní střevní chřipku, které bohužel lítají po více lidech. Pokud vše dobře dopadne, tak snad odletí zítra, nejpozději v pátek. Uvidíme, jestli se z toho nějak dostane a bude schopná cestovat. Dneska by cestu určitě nezvládla," přiblížila Velebová.

Do Bělehradu tak odletělo třináct z patnácti nominovaných atletů včetně českých rekordmanů Pavla Masláka, Tomáše Staňka a Petra Svobody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články