Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Budoucnost oštěpu? Ind Čopra na Asijských hrách hodil za 88 metrů

Na Asijských hrách v Jakartě se objevil nejen českým oštěpařům, ale celé světové špičce této disciplíny trochu nečekaný konkurent. Ind Níradž Čopra se blýskl výkonem 88,06 metru, kterým se zařadil na šesté místo letošních světových tabulek za Jakuba Vadlejcha. Soutěž v Jakartě vyhrál dvacetiletý vrhač s náskokem téměř šesti metrů.

Níradž Čopra
zdroj: Reuters

"Nebylo to snadné. Byli tu dobří soupeři, jenom se jim moc nedařilo. Já byl dobře připravený a očekával jsem, že z toho bude nový rekord Asijských her, ale nevyšlo to," řekl Čopra. Za čtyři roky starým rekordem Číňana Čao Čching-kanga zaostal o více než metr.

Indický rekordman má na svém kontě ve dvaceti letech už mnoho skvělých výkonů přes 85 metrů. V roce 2016 na světovém juniorském šampionátu zvítězil výkonem 86,48 a jen centimetr ubral na letošních Hrách Commonwealthu. Na Diamantové lize v Dauhá pak přehodil i sedmaosmdesátimetrovou hranici. Meta extratřídy – devadesátka – je na spadnutí.

Je nám líto, video expirovalo.
Indický oštěpař Čopra hodil na Asijských hrách 88,06 metru

"Nejsem vůbec překvapený, protože tenhle kluk má obrovskou budoucnost. Moc mu to přeju, protože během závodů je to skvělý parťák," uvedl stříbrný medailista z loňského mistrovství světa Vadlejch.

V Jakartě byly k vidění i další skvělé výkony. Rekord Asijských her se povedlo vylepšit v běhu na 400 metrů překážek katarskému favoritovi Abderrahmanu Sambovi. Dvaadvacetiletý rodák z Mauritánie vyhrál za 47,66 sekundy a potvrdil roli jedničky této sezony, v které předvedl druhý čas historie 46,98.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články