Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bolt: Na začátku to bylo špatné. Přechod od startu musím hodně zlepšit

Ostrava – Poosmé přijel na Zlatou tretru a poosmé ji vyhrál. Usain Bolt ale s výkonem na svém druhém závodu sezony nebyl spokojený. Časem 9,98 sice rozhodně nevyhořel, přesto si vyčítal, že zvláště první polovinu závodu mohl zvládnout lépe. Přesvědčil se tak, že ještě musí hodně pracovat, aby se letos v Riu de Janeiro mohl radovat ze třetího olympijského vítězství v řadě.

Na Zlaté tretře nechyběl rekordman Bolt
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Startovní reakci měl Bolt třetí nejrychlejší. "Ale pak ten přechod do rychlosti, to nebylo vůbec ono," komentoval Jamajčan závod. Hned po proběhnutí cílem se viditelně zamračil, výkon 9,99 sekundy na světelné tabuli ho nepotěšil, byť oficiální čas se ještě o setinu zlepšil. "Reakce v pohodě, ale první polovina trati byla pomalá, taková lenivá," kritizoval se.

Rozběhl se až v druhé části trati, kdy soupeřům tradičně utekl. "Pak to už šlo, ale na začátku to bylo špatné. Ten přechod od startu do první poloviny tratě musím hodně zlepšit," řekl.

O jeho startu v Ostravě se pár dní před mítinkem spekulovalo. Při prvním závodě na Kajmanských ostrovech (10,05) totiž cítil stehenní sval. Navštívil doktora, který ho ujistil, že v Ostravě může běžet. I proto byl dnes rád, že zůstal zdravý.

"Svaly dnes byly dobré, proto jsem šel k doktorovi, abych měl jistotu. Cítím se dobře, dneska nebyl žádný problém, celé to bylo v pohodě," ujistil, ale hned zopakoval, že není úplně spokojený.

Do olympijských her zbývají více než dva měsíce a Bolt prý začne na formě pracovat hned po návratu na Jamajku. "Je ještě docela dost času, abych se na olympiádu připravil. Možná potřebuju trochu víc závodů," přemítal. "Je to důležitá sezona, je to rok, kdy chci být na vrcholu kariéry," dodal.

Jamajský fenomén přesto ostravské publikum bavil a závod si užil. Pokud to půjde, chce přijet na devátý start v Ostravě opět v příštím roce, který by mohl být posledním v jeho kariéře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články