Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zemanová vstoupila do skikrosařského SP sedmým místem v Montafonu

Montafon (Rakousko) – Sedmou příčkou vstoupila do sezony Světového poháru ve skikrosu Andrea Zemanová na podniku v Montafonu. V Rakousku tak zaznamenala svůj třetí nejlepší výsledek v kariéře. Úvodní závody vyhráli Kanaďané Marielle Thompsonová a Christopher Del Bosco.

Skikrosařka Andrea Zemanová (druhá zprava)
zdroj: APA autor: Michael Gruber

"Do závodu jsem šla s tím, že chci do malého nebo velkého finále, což se povedlo, ale když jsem viděla obsazení malého finále, tak jsem chtěla skončit pátá. To se nepovedlo, ale už těším se na příští závod," řekla Zemanová.

Dvaadvacetiletá česká lyžařka byla sedmá už v kvalifikaci a vstup do vyřazovací části se jí maximálně povedl. Své čtvrtfinále vyhrála stylem start-cíl před Švédkou Annou Holmlundovou a prošla mezi nejlepších osm.

"Myslela jsem, že budu bojovat o druhé místo za Annou, ale měla jsem nejrychlejší start a dokázala jsem to udržet do cíle, což bylo super," uvedla Zemanová. "Škoda, že to pak nevyšlo v semifinále." V dalších dvou jízdách, v semifinále a následně i v malém finále, dojela pokaždé třetí.

Na lepší umístění v SP dosáhla dcera české sjezdařské legendy Bohumíra Zemana pouze letos v únoru v Aare, kde byla druhá a šestá.

Olympijská vítězka ze Soči Thompsonová ovládla hned první závod, do kterého nastoupila po zranění kolena z lednového mistrovství světa. Třiadvacetiletá Kanaďanka si připsala v SP jubilejní desátý triumf. Závod mužů skončil dvojnásobným kanadským úspěchem. Del Bosco vyhrál před krajanem Bradym Lemanem a po téměř dvouletém čekání vybojoval osmé pohárové vítězství.

SP v akrobatickém lyžování v Montafonu (Rakousko) - skikros:

Muži: 1. Del Bosco, 2. Leman (oba Kan.), 3. Flisar (Slovin.).

Ženy: 1. Thompsonová (Kan.), 2. Holmlundová (Švéd.), 3. Ofnerová (Rak.), ...7. Zemanová (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články