Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kučerová a Zemanová si pochvalují, že skikros získává na popularitě

Praha - Synonymem pro český skikros byl dlouhé roky Tomáš Kraus, v této sezoně se ale o úspěchy starají především reprezentantky - Nikol Kučerová a Andrea Zemanová. Ta si vyjela druhé místo ve švédském Are, Kučerová zase zářila na mistrovství světa v Kreischbergu, kde skončila šestá. Radost ji kazí jen fakt, že kvůli přetrženému křížovému vazu a poškozenému menisku musí na operaci.

Nikol Kučerová a Andrea Zemanová
zdroj: ČT sport

Kučerová podstoupí zákrok ve čtvrtek. "Není to nic extra, taková klasika. Hned, když jsem spadla do sítí, věděla jsem, že je to v háji. Slyšela jsem, jak to křuplo," popsala pětadvacetiletá lyžařka, která před dvěma týdny získala zlato na univerziádě ve Španělsku. Vyhrála totiž kvalifikaci, a protože byl závod kvůli špatnému počasí zrušen, vybojovala automaticky zlatou medaili. "Moc jsem nečekala, že bych kvalifikaci mohla vyhrát. Naštěstí jsem to zajela dobře. Ale bylo to zvláštní, takové nevybojované," uvedla Kučerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Úspěchy českých skikrosařek

Ve Světovém poháru se už stihla prosadit na stupně vítězů, v prosinci 2010 byla třetí v italském Innichenu. Nejvíc se jí pak povedlo MS v Kreischbergu. Vyhrála osmifinálovou jízdu, ve čtvrtfinále dojela druhá, v semifinále třetí a v malém finále ji porazila pouze Němka Heidi Zacherová. Kučerová tak obsadila skvělé šesté místo. "Bylo to tam super, celé se mi to povedlo. Cítila jsem se sice ten den divně, ale před závodem jsem se dokázala přepnout a šlo to dobře," řekla Kučerová. Jak dlouho teď bude po operaci nuceně odpočívat, není zatím jasné.

Zemanová týden před MS v Kreischbergu oslavila dvaadvacáté narozeniny, dárek v podobě světové medaile si ale nenadělila. Na šampionátu skončila ve čtvrtfinále. I jí vyšel mnohem lépe až víkend na svatého Valentýna. Ve švédském Are skončila v prvním závodě světového poháru na šestém místě. V tom druhém pak mohla vystoupat na druhý nejvyšší stupeň na stupních vítězů. Vyjela si druhé místo. V průběžném pořadí hodnocení světového poháru jí patří desátá příčka. "Je dobré, že lidé už vědí, co skikros je. Doufáme, že začínají už vnímat, že to není jen Tomáš Kraus," smála se Zemanová.

Sport
zdroj: ČT4

"S holkama jsem naprosto spokojen, na mistrovství světa podaly dobré výkony. Ke skikrosu patří i to, že když jede člověk dobře, stejně to nemusí dopadnout. Přece jen se závodí ve čtyřech a jsou tam vlivy, které člověk nemůže svou jízdou ovlivnit," řekl trenér reprezentace Zdeněk Šafář. "Všechny freestylové a snowboardové tratě byly na jednom kopci, takže se musely přesouvat překážky a přebudovávat skoky, což pro nás byla trochu komplikace, ale organizátoři si s tím poradili výborně," dodal.

Sezona skončí 14. března ve francouzském Megéve, kde je o den dříve na programu předposlední závod SP.

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články