Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Welsch: Nebýt nás, tak by liga byla poměrně zajímavá

Praha – Málokterá nejvyšší soutěž má tak dominantní celek jako NBL v podobě basketbalistů Nymburka. Středočeši totiž i v letošní sezoně opět potvrdili, že v Česku nemají konkurenci, a mistrovský titul získali pojedenácté v řadě. Celým ročníkem dokonce prošli bez jediné porážky. Podle jedné z opor týmu Jiřího Welsche však i přes tento fakt nebyla cesta za trofejí snadná.

"Možná že to tak vypadalo, ale určitě to tak není. Nehledě na finanční možnosti našeho klubu a rozdíly v kvalitě si myslím, že odehrát celý ročník bez porážky není nikdy jednoduché," řekl Welsch, jenž do Nymburka přišel v roce 2012 poté, co dvanáct let odehrál v zahraničí včetně zámořské NBA.

"I my jsme málem prohráli proti outsiderům, jako jsou třeba Svitavy, které jsme porazili až v prodloužení. Jde hlavně o to udržet koncentraci a motivaci do každého zápasu, protože hrajeme čtyři soutěže a těch utkání je hodně. Zákonitě tak někdy přijdou poklesy," uznal český reprezentant.

Podle něj oproti předchozím ročníkům úroveň soutěže zůstala v podstatě na stejné úrovni. Sám však přiznává, že nebýt Nymburku, mohla být NBL daleko dramatičtější. "Paradoxně nebýt nás, tak je to velice zajímavá liga, jelikož se letos sešlo několik týmů, které hrály mezi sebou vyrovnaně a do posledních kol základní části bojovaly o výchozí pozice pro play-off," prozradil Welsch, jenž získal ve středočeském klubu již tři tituly v NBL a v Českém poháru.

To na mezinárodní scéně se Nymburku dařilo s rozdílnou úspěšností. O poznání lépe si vedl v Eurocupu, v němž dokázal postoupit do osmifinále. Zde však jeho cestu ukončila favorizovaná Kazaň, která Středočechy dvakrát porazila.

"Splnili jsme cíl a očekávání. Podařilo se nám postoupit z velmi těžké základní skupiny a dostali jsme se do vyřazovací fáze, což se klubu povedlo v osmiletém působení teprve potřetí," řekl Welsch.

Naopak působení ve VTB lize už tak úspěšné nebylo. Nymburští obsadili v základní desetičlenné skupině s pěti výhrami až osmé místo a zůstali daleko za branami postupu do play-off. "Ve VTB jsme cíl nesplnili. Chtěli jsme postoupit. Myslím, že za určité konstelace hvězd jsme na to i měli, ale bohužel se nám nepodařilo vyhrát několik klíčových zápasů," dodal Welsch, který se nyní chystá na srpnovou kvalifikaci české reprezentace o mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Jiří Welsch a Vojtěch Hruban

Hlavní zprávy

Nejčtenější články