Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nymburk v Eurocupu končí. Znovu nestačil na Kazaň

Kazaň - Basketbalisté Nymburku prohráli v odvetě osmifinále Evropského poháru v Kazani 59:76 a v soutěži končí. Zápas byl už spíše formalitou. Český mistr totiž v úvodním domácím utkání podlehl favorizovanému ruskému celku rozdílem 33 bodů.

Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Mám radost aspoň z toho, jak jsme po tři čtvrtiny hráli. Nikdo tu od nás nečekal výhru, přesto jsme o ni většinu zápasu bojovali. Pak nás Kazaň vyškolila svým mistrovstvím v obraně," hodnotil trenér Nymburku Kestutis Kemzura.

Jeho tým držel s Kazaní krok jen v prvním poločase, po kterém dokonce vedl o šest bodů. Pak se ale domácí rozjeli a třetí čtvrtinu vyhráli o osm bodů a čtvrtou dokonce o patnáct. Velký podíl na obratu měl bývalý hráč NBA Andrew Goudelock, který 29 body navázal na zisk 36 z pražského duelu.

Středočeši nakonec prohráli o 17 bodů a další možnost odčinit domácí debakl, který pro ně byl nejvyšší prohrou od loňského února a druhou nejvyšší od roku 2001, budou mít už za čtyři dny. Nymburk totiž zůstává v Kazani, proti které v sobotu nastoupí tentokrát ve VTB lize.

"Výsledek není až tak důležitý. Důležitější byl pocit, který na rozdíl od jiných zápasů můžeme mít pozitivní," dodal český reprezentant Jiří Welsch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články