Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěz Velké pardubické si vyzkouší trať závodu na vlastní kůži při Taxis Gladiator Race

Jan Kratochvíl letos proběhl vítězně cílem Velké pardubické v sedle koně No Time To Lose, v sobotu však bude s tratí bojovat sám. "Pan Váňa dostal zhruba před týdnem nabídku, jestli se někdo nechceme tohoto závodu zúčastnit. Já to přijal," řekl úspěšný žokej, který je rád, že otestuje to, co překonávají koně. Závod můžete sledovat živě v sobotu od 9 hodin na webu ctsport.cz.

Zablácený Jan Kratochvíl se raduje z triumfu na Velké pardubické
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Organizátor závodu Pavel Cibulka připouští, že trať není úplně identická s Velkou Pardubickou. "Ale snažili jsme se maximálně kopírovat kurz dostihu. Je na ní však spousta živých plotů, kterým bychom ublížili," vysvětluje. Ovšem přibydou překážky, které patří k současnému fenoménu závodů série Gladiator Race, jako je zdvihání břemene či ručkování.

Kratochvíl, který bude součástí čtyřčlenného týmu si nemyslí, že znalost trati ze sedla koně pro něho bude výhodou. "Budou tam specifické překážky, ale jsem zvědavý, co to se mnou udělá třeba v oranici. Na přípravu nebyl moc čas. Jen jsme si prohlédli nějaká videa. Takže uvidíme, jak zvládneme překážky. Ty, co znám, zvládnu normálně, ty neznámé – uvidíme? Je to velká výzva."

Na trase bude i Taxis s konstrukcí, aby šel přeskočit. A například vodní příkop bude možné skočit, nebo jít vodou. 

Je nám líto, video expirovalo.
Taxis Gladiator Race - Velká pardubická na vlastní kůži

A jaká jsou pravidla? "Doběhnout závod. Po trase jsou ale i překážky, které jsou označené handicapem, takže kdo je neabsolvuje, musí uběhnout třeba dvě stě metrů navíc," vysvětluje Cibulka s tím, že závodníci si mohou pomáhat. "Není časový limit, a kdo se trochu hýbá a udělá třeba dva shyby – tak to zvládne. Máme závodníky, kterým je přes šedesát let, mají padesát kilo nadváhu a dají to."

Program začne už v pátek noční verzí závodu s čelovkami. "Na to už je přihlášeno kolem čtyř stovek závodníků. Na hlavní sobotní závod pak dvanáct stovek lidí, registrace ale ještě probíhají a přihlásit se dá i v den závodu, takže čekáme zhruba dva tisíce závodníků," vysvětluje organizátor závodu. Ten doplní ještě v sobotu od půl desáté dětský závod, na nějž už je přihlášeno kolem čtyř stovek dětí.

Na účastníky čeká také občerstvení i velký stan pro převlékání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články