Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková: Jako legenda se necítím, chci ještě něco dokázat

Berlín – Rychlobruslařská královna Martina Sáblíková si pojedenácté v kariéře podmanila ve Světovém poháru seriál dlouhých tratí. O jejím celkovém triumfu rozhodl berlínský závod, kde trojnásobná olympijská vítězka skončila druhá na distanci 3000 metrů. Devětadvacetiletá šampionka nyní vyhlíží světový šampionát, kde hodlá svou medailovou sbírku rozšířit o další cenné kovy. 

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Sergej Grits

"Jsem moc ráda. Je bezvadné, když člověk vidí, že se jedenáct let v řadě drží ve špičce. Takhle by si to přál asi každý sportovec. Čím jsem starší, tím si každého umístění na pódiu vážím víc," uvedla Sáblíková na svém webu.

Poprvé ovládla SP v sezoně 2006/07 a od té doby zaznamenala 46 výher v individuálních závodech. "Jestli se cítím jako legenda? Vzhledem k tomu, že ještě pořád závodím, tak vůbec," konstatovala rodačka z Nového Města na Moravě.

Více si prý bude dosažených úspěchů vážit, až ukončí aktivní kariéru. "Když pak o mně bude někdo mluvit jako o legendě tohoto sportu, tak budu asi ráda. Ale ještě chci něco dokázat jako závodnice," pokračovala Sáblíková. Závodit plánuje do olympijských her v Pchjongčchangu 2018. Poté se rozhodne, co bude dělat dál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková nadále dominuje dlouhým tratím, získala 11. titul

Série výher ve SP dokazuje, že si svěřenkyně trenéra Petra Nováka udržuje konstantní výkonnost. "To je nejdůležitější. Sezona je dlouhá a musí vyjít všechny závody. Jsem ráda, že dokážu jet na nějaké úrovni v každém z nich. Petr mě skvěle připravuje a díky tomu jsem schopna udržet formu celou sezonu."

Oslava však musí počkat. Už v úterý se totiž česká reprezentantka přesouvá do Koreje, kde od 9. do 12. února proběhne MS na jednotlivých tratích. "Je tam osmihodinový posun a musíme se aklimatizovat. Na šampionát se těším. Je to úplně nová hala postavená pro olympiádu a závodit se tam bude vůbec poprvé," zakončila Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články