Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

První závod Světového poháru opanovala Švédka Kallaová

Gällivare (Švédsko) - První závod Světového poháru žen v běhu na lyžích ve švédském Gällivare vyhrála domácí favoritka Charlotte Kallaová. Na trati 10 km volnou technikou triumfovala s náskokem téměř 25 sekund před Norkou Marit Björgenovou. Třetí skončila Finka Aino-Kaisa Saarinenová. Její krajanka Virpi Kuitunenová, která vyhrála předchozí dva ročníky Světového poháru, vstoupila do sezony třináctým místem.

Běh na lyžích
zdroj: ČT24 autor: ČT24

České lyžařky nebodovaly. Nejlepší z nich Helena Erbenová obsadila 44. místo se ztrátou bezmála půl minuty na poslední bodovanou třicátou příčku.

Jednadvacetiletá Kallaová si v osmistupňovém mrazu doběhla pro šesté vítězství v kariéře. "Tohle vítězství pro mě hodně znamená. Na trati byla spousta lidí, kteří mi fandili. Byla to paráda," řekla švédské televizi bývalá trojnásobná juniorská mistryně světa.

V první polovině závodu s ní držely krok Björgenová a Saarinenová, ale ve druhé pětce je deklasovala. "Cítila jsem se dobře, žádný stres. Skoro jsem se bála, jestli nejedu pomalu. Měla jsem spoustu sil," uvedla vítězka Tour de Ski.

Čtvrtá žena loňského Světového poháru se neobává, že by byla v elitní formě příliš brzy. "Mám hodně natrénováno, ale vrchol sezony přijde až v únoru," prohlásila směrem k libereckému mistrovství světa.

Výsledky:
Ženy - 10 km volnou technikou:
1. Kallaová (Švéd.) 24:07,7, 2. Björgenová -24,4, 3. Saarinenová (Fin.) -32,0, 4. Johaugová (Nor.) -33,7, 5. Follisová (It.) -35,6, 6. Steiraová (Nor.) -36,5, 7. Kowalczyková (Pol.) -36,7, 8. Medveděvová (Rus.) a Roponenová (Fin.) obě -53,0, 10. Böhlerová (Něm.) -53,4, ...44. Erbenová -2:15,5, 46. Janečková -2:20,7, 64. Nývltová -2:58,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články