Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pomáhali umírajícímu muži z hořícího auta. O hodinu později běželi čeští orientační běžci o medaile

České orientační běžce provází při velkých šampionátech vypjaté momenty, ve kterých jde o život. Před osmi lety pomáhali švédskému soupeři, který si zapíchl klacek do nohy a bojoval o přežití. Tentokrát při cestě na závod spatřili hořící auto a udělali vše pro to, aby zachránili řidiči život a dostali ho z vozidla ven. Nepovedlo se jim to. A jen o hodinu později šli na start závodu, ve kterém jim těsně unikla medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští orientační běžci pomáhali při smrtelné nehodě

V roce 2010 obdržel orientační běžec Michal Smola hlavní cenu fair play za pomoc švédskému soupeři, který si zapíchl klacek do nohy a bojoval o život. Mužská štafeta tím přišla o možnost získat zlato na MS. Dramatické chvíle zažila česká výprava i ve čtvrtek - cestou na závod byla svědkem dopravní nehody.

Reprezentant Miloš Nykodým se snažil uvězněného řidiče dostat z hořícího auta ven. "Samozřejmě jsem měl strašnej strach a trošku si vyčítám, že jsme nezareagovali rychleji, protože to auto, v tu chvíli, když jsme kolem něj projížděli a zastavovali, tak ještě nehořelo tolik," trápilo Nykodýma.

Řidiče se bohužel ven dostat nepodařilo. Český tým se navzdory strašnému zážitku rozhodl pokračovat v cestě na závod, který startoval za necelých 90 minut. Češi nakonec do sprintových štafet nastoupili a byli pouhých šest vteřin od medaile.

"My jsme jenom čekali, jaký vliv to bude mít na ten výkon. Ta spousta adrenalinu a toho psychického vypětí. Z výsledkového pohledu to dopadlo nádherně, ale musím říct, že jsme to ani nijak bujaře neslavili," řekl reprezentační trenér Radovan Novotný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články