Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

MS v orientačním běhu: Smola vyhrál stříbro, Brožková má bronz

Stará Ves (Přerovsko) - Na mistrovství světa v orientačním běhu vybojovali čeští reprezentanti dvě medaile. Ve finále závodu mužů na krátké trati ve Staré Vsi u Rýmařova dnes získal Michal Smola stříbro a po 17 letech tak český závodník získal na mistrovství světa medaili v individuálním závodu. Češka Radka Brožková byla mezi ženami třetí.

Michal Smola
zdroj: ČT24 autor: ČT24

  Smola o 34 sekund podlehl jen famóznímu Francouzovi Thierrymu Gueorgiouovi, který získal v této disciplíně pátý mistrovský titul. Třetího Valentina Novikova z Ruska porazil Smola o čtyři sekundy. Další z domácích reprezentantů Tomáš Dlabaja obsadil třinácté místo, Vladimír Lučan dokončil závod po velkých chybách na 29. pozici. "Jsem maximálně spokojený," radoval se po doběhu Smola. "Závod se mi povedl, neudělal jsem téměř žádnou chybu, jen drobná zaváhání těsně před kontrolami," komentoval svůj výkon stříbrný medailista.

Ženský závod vyhrála s velkou převahou Finka Minna Kauppiová. Brožková ztratila na druhou Vroni Königovou-Salmiovou ze Švýcarska 14 vteřin. "Na všechno jsem si dala čas, nechtěla jsem chybovat," prohlásila Brožková. Zato v závěru prožívala těžké chvíle.

"Myslela jsem si, že na doběhu umřu. Ke konci už mě dost bolely nohy a téměř jsem si myslela, že to nedoběhnu, že padnu dvacet metrů před cílem," popisovala své pocity těsně po finiši bronzová medailistka. "Vůbec jsem v medaili nevěřila, ale spadl mi teď kámen ze srdce. Zklidnila jsem se a pro štafetový závod už si daleko víc věřím." Češky Zdenka Stará a Iveta Duchová skončily v třetí desítce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články