Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Kubešková a spol. podlehly v důležitém boji Švédkám

Glasgow – České curlerky důležitý zápas se Švédkami prohrály 5:8. Tým se skipkou Annou Kubeškovou má po šesti duelech na kontě čtyři výhry a je na děleném třetím místě, dnešní soupeřky se od něj odpoutaly. Stoprocentní zůstávají i nadále Skotky, a mají tak výrazně nakročeno do semifinálové čtveřice.

Skipka českého týmu Anna Kubešková
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Jedním z klíčových momentů byl závěr čtvrtého endu. Češky měly za stavu 1:3 výhodu posledního kamene, jenže Kubeškové vůbec nevyšly oba pokusy zahrát draw. Byla z toho dvojka pro skandinávské hráčky a jasné čtyřbodové vedení.

České curlerky se pod dohledem kanadského experta Merva Fongera nechtěly jen tak vzdát. Hned v následujícím endu využily chyby soupeřek a snížily opět na rozdíl dvou bodů. Na začátku druhé poloviny duelu dokonce získaly bod při výhodě soupeřek, jenže Švédky dohrály závěr zkušeně a zvrat nedovolily.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky nestačily na Švédky

A to i díky ne zcela přesné hře Češek. Především Alžběta Baudyšová na pozici tři zakončila utkání jen s 55 %. Její protějšek Sára McManusová byla ve svých odhodech téměř o dvacet procent úspěšnější.

Všechna ostatní utkání přinesla vyrovnaná dramata. Švýcarky přehrály 9:8 Finky, Dánky 8:7 Italky, Rusky 6:5 Norky. Jen domácí curlerky dokázaly zvítězit více než o bod – 8:6 porazily Němky – a kráčí sebejistě do semifinále.

Česko-slovenský souboj ve prospěch Kubeškova týmu

Čeští muži v divizi B přehráli v divočejším zápase Slováky 10:6. Po první polovině se zdálo být vše jasné. A to především kvůli čtyřbodovému zisku českého týmu z pátého endu. Jenže Slováci oživili naději trojkou v osmé části. Tým Karla Kubešky však nehodlal připustit nervy drásající koncovku a v devátém endu skončily dva české kameny blíže středu. V tabulce patří Čechům s jedinou porážkou z pěti duelů dělené druhé místo za suverénním Tureckem.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Ženy (divize A):

ČR - Švédsko 5:8, Skotsko - Německo 8:6, Rusko - Norsko 6:5, Švýcarsko - Finsko 9:8, Dánsko - Itálie 8:7.

Průběžné pořadí po 6. kole: 1. Skotsko 6 výher, 2. Švédsko 5, 3. ČR, Dánsko a Rusko 4, 6. Německo a Švýcarsko 3, 8. Finsko 1, 9. Itálie a Norsko 0.

Muži (divize B):

ČR - Slovensko 10:6.

Zdroj
worldcurling.org, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články