Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kaderka: Největší pozitivum víkendu byl výkon Pavláska s Veselým

Praha - Čeští tenisté mají po úspěšných letech odlišné starosti, když je porážka s Austrálií poslala do daviscupové baráže. Předseda tenisového svazu Ivo Kaderka však z prohry nechce dělat dalekosáhlé závěry. Za největší pozitivum pak považuje výkon ve čtyřhře, v níž se úspěšně předvedlo mladé duo Adam Pavlásek, Jiří Veselý. Právě oni by podle Kaderky mohli v budocnu převzít pomyslnou štafetu po Radku Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi. 

Ivo Kaderka
zdroj: ISIFA/LN autor: František Vlček

Velkým handicapem pro český tým dopředu byla neúčast obou hlavních hvězd. Radka Štěpánka vyřadilo zranění, Tomáš Berdych protentokrát upřednostnil jiný tenisový program. "Když se rozhodne, že upřednostní svůj osobní tenisový program a pokusí se zabojovat na grandslamech, tak mu to nikdo nemůže vyčítat. Toto rozhodnutí respektujeme, tak to prostě je," uvedl Kaderka. "Určitý příslib, že bude hrát, tady je," dodal s poukazem na možnou účast Berdycha na zápasech v baráži.

Za absence stabilního českého dua tak odpovědnost visela hlavně na Lukáši Rosolovi. Ten však oba zápasy prohrál. Podle Kaderky však nemá cenu dále se Rosolovým výkonem zabývat, a spíše pomoci českému hráči překonat letošní slabé výsledky. "Musí se vzpamatovat, zapomenout na tu porážku, musí mu sloužit štěstí… je to hráč, který byl nedávno v žebříčku dvacátý šestý. Držme mu palce a on nám to ještě vrátí," řekl Kaderka.

Za největší pozitivum daviscupového víkendu vnímá svazový předseda čtyřhru – a výkon mladíků Adama Pavláska a Jiřího Veselého. "Teď jsme viděli, jaké máme vynikající mladé hráče. Veselý a Pavlásek všem předvedli, co už dnes umí a s čím můžeme počítat. Položme si otázku, kdo by před dvanácti lety řekl, že Berdych a Štěpánek dvakrát suverénně vyhrají Davis Cup? Ano, oba mohou tu štafetu převzít," řekl s poukazem na českou tenisovou budoucnost.

Podle Kaderky je rovněž nesmyslné dělat z jedné porážky dalekosáhlé závěry. Český tenis podle něj v krizi není, čemuž nasvědčuje i pozice v žebříčku Davis Cupu, jemuž s velkou převahou vévodí. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články