Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Rosol: Měl jsem vyhrát s Kokkinakisem, na baráž musím mít výkonnost

Ostrava - Lukáš Rosol nezlomil výsledkově nepovedený úvod roku ani v Davisově poháru. Při neúčasti Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka v roli české jedničky prohrál v utkání proti Austrálii obě dvouhry a víkendové výsledky zapadly do jeho letošní turnajové bilance, ve které se nad jedinou výhrou tyčí pět porážek.

Lukáš Rosol (vpravo) v utkání proti Austrálii
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Devětadvacetiletý brněnský rodák a 31. hráč světa měl v utkání s Bernardem Tomicem možnost vyrovnat na 2:2 a vykřesat českému týmu naději, ale odešel poražen ve třech setech. Rosol si nejvíce vyčítal, že neuhrál alespoň jeden ze dvou tie-breaků. "Druhý set mi utekl, tam byl lepší, ale kdybych to v třetí sadě dohrál, věřil jsem, že by se to mohlo ještě otočit. Za stavu 5:4 jsem věřil, že se to dá doservírovat, ale on si to uhrál. Viděl jsem, že měl ke konci problémy s nohou a možná by pak měl problémy to dohrát dále," řekl Rosol.

V závěru se snažil na soupeře více tlačit, ale ani ofenzivnější pojetí ho k většímu úspěchu nedovedlo. "Zkoušel jsem ho více do forhendu, aby víc běhal. Teď bych ty údery možná řešil jinak, ale rozhodnout se musíte na kurtu. Škoda, že jsem neuhrál aspoň jeden tie-break," zopakoval Rosol.

Ani on duel neodehrál bez zdravotních patálií a vyžádal si ošetření kotníku. "Trošku mě bolel, ale tohle není důvod prohry. Lehce mě to limitovalo, ale na to se nevymlouvám. Oba jsme měli stejné šance," řekl.

Člen vítězného daviscupového týmu z let 2012 a 2013 vzal zodpovědnost za porážku v celém zápase na sebe. "Udělali jsme maximum. První zápas s Kokkinakisem jsem ale měl vyhrát, tam se to prohrálo a to je důvod, proč to teď není 2:2, ale 1:3. Čtyřhra byl od kapitána asi dobrý tah, když se vyhrála. Ale já jsem udělal všechno, co bylo v mých silách," řekl Rosol, který má po tomto víkendu v Davisově poháru vyrovnanou bilanci 7:7.

Rosol je připraven bojovat i v zářijové baráži o záchranu. "Je to ještě daleko, ale když budu mít výkonnost, určitě budu chtít hrát," řekl. Už v nadcházejícím týdnu odlétá do USA na turnaj do Indian Wells.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články