Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejistky na zlato z OH mládeže nedosáhly, ve finále prohrály se Švédskem

Lillehammer – České hokejistky do 16 let si z olympiády dětí a mládeže odvezou stříbrné medaile. Svěřenkyně Rudolfa Vally ve finále nestačily na obhájkyně zlata ze Švédska, kterému podlehly 1:3. Druhé stříbro na hrách vybojovali i krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař. Po druhém místu v soutěži sportovních dvojic obsadili stejnou pozici také v závodě týmů.

Češky na výběr Tre Kronor narazily už v základní skupině a podlehly mu 0:2. Ve finále tak své jediné zaváhání na turnaji chtěly napravit.

Do finálového střetnutí však lépe vstoupily Švédky. Už v osmé minutě české obraně ujela Sofie Lundinová a přesnou ranou pod břevno poslala severskou zemi do vedení.

Česká reprezentace dokázala vyrovnat čtyři vteřiny před první sirénou. K odraženému puku se dostala Laura Lerchová a trefila odkrytou švédskou branku.

Švédsko ale zápas zlomilo ve druhé třetině. Nejprve druhý zásah v utkání zaznamenala Lundinová, která zaskočila střelou od modré čáry brankářku Karolínu Juřicovou. Třetí branku žlutomodrých pak přidala Agnes Wilhelmssonová přesnou ranou do horní části branky.

Češky se v závěrečné části pokusily ještě s výsledkem něco udělat, avšak další gól už nezaznamenaly.

Anna Dušková a Martin Bidař
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Bidař s Duškovou slavili společně s Francouzi, Lotyši a Ukrajinci

V závodě smíšených týmů – a to smíšených jak z hlediska pohlaví, tak národnosti, nastoupila česká dvojice Anna Dušková a Martin Bidař spolu s dalšími čtyřmi krasobruslaři z Francie, Ukrajiny a Lotyšska.

České naděje zastupovaly své družstvo v jediné ze čtyř kategorií. Mezi sportovními páry opět vynikly a skončily o necelý bod druzí za Rusy.

K celkovému vítězství nakonec týmu Future chyběly tři body. Zlato získal tým nazvaný Touha složený ze zástupců Ruska, Spojených států a Číny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy