Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká výprava na olympiádě mládeže získala první dvě medaile

Lillehammer - Česká výprava získala na zimních olympijských hrách mládeže v Lillehammeru první dvě medaile. Krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař skončili v kategorii sportovních dvojic na druhém místě, lyžařka Klára Kašparová byla třetí ve skikrosu.

Anna Dušková a Martin Bidař
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Šestnáctiletí Dušková a Bidař po krátkém programu vedli, ale ve volných jízdách nevelký náskok neudrželi. Vítězní Rusové Jekatěrina Borisovová a Dmitrij Sopot je nakonec porazili o dva a půl bodu.

Sedmnáctiletá Kašparová vyhrála kvalifikaci a pak v základní části závodu tři z pěti rozjížděk, v nichž se 16 účastnic utkalo systémem každá s každou. Postoupila ze sedmého místa a v semifinálové jízdě podlehla jen Švýcarce Talině Gantenbeinové, která pak vyhrála i velké finále před Australankou Zali Offordovou a českou závodnicí.

Český curlingový tým se proti Koreji dostal do vedení 2:0, jenže pak ve čtyřech endech bodoval jen soupeř. Až v sedmém endu uhrálo kvarteto Mareš, Blahovec, Podrábská a Krupanská další bod a to na vítězství nestačilo. V tu chvíli už bylo o vítězi duelu rozhodnuto, a na poslední end při skóre 3:7 tak už ani nedošlo. Chuť si mladí curleři spravili v dalším zápase s Estonskem, které porazili 8:4 a po pěti zápasech jsou ve skupině na pátém místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články