Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Erbanová: Na olympiádu ještě nemyslím

Heerenveen (Nizozemsko) – Rychlobruslařka Karolína Erbanová úspěšně vstoupila do světového poháru, ve kterém se na tratích 500 i 1 000 metrů dokázala probojovat do elitní divize A. Devatenáctiletá čtyřnásobná juniorská světová šampionka si o víkendu v Astaně připsala své nejlepší výsledky v seriálu a kouč Petr Novák tak mohl opět připomenout svá slova, že Erbanová bude v roce 2014 v Soči bojovat stejně jako Martina Sáblíková o olympijské medaile.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Matt Dunham

Tak daleko ale Erbanová zatím nehledí. "Na to ještě vůbec nemyslím. To je hodně daleko," řekla. "Snažím se nepřipouštět si to. Byla bych ještě více vystresovaná," uvedla s úsměvem k olympijským vyhlídkám.

Se vstupem do sezony 2011/12 je ale i Erbanová maximálně spokojená. "Hlavně výsledek v Astaně hodně potěšil," řekla bývalá hokejistka, která se rychlobruslení věnuje od roku 2006. V Kazachstánu byla na pětistovce devátá a desátá, na kilometru dokonce šestá. "Minulou sezonu jsem vstupy do světových pohárů neměla takové, i proto jsem ráda, že to tentokrát takhle jelo," potěšilo závodnici z Vrchlabí.

Erbanová do nové sezony vstoupila impozantně zřejmě i proto, že stejně jako Sáblíková používá nové speciální brusle vyrobené na míru. "Byl to dobrý krok. Teď už nemusím kotníky obvazovat nebo tejpovat. Brusle jsou nejtvrdší, které na míru dělají, a sedí. Jsem ráda, že to vyšlo," řekla Erbanová.

Dosaženými časy v Astaně se česká rychlobruslařka přiblížila na dohled juniorským světovým rekordům. "Překonat je by byla třešnička na dortu. Musím se přiznat, že už jsem na ně koukala dříve, jak se k nim přibližuju. V zámoří by bylo možné je i zajet. Uvidíme, jak se rozhodneme a jaký plán bude dál," uvedla Erbanová. Šanci atakovat rekordy bude mít podle všeho hlavně v lednu, kdy se závody SP pojedou v Salt Lake City.

Erbanová se bude snažit povedené výsledky potvrdit již o tomto víkendu v Heerenveenu, kde ji čekají starty na 500, 1 000 a zřejmě i 1 500 metrů. "Moje další cíle? Zajet podobně a pokud možno ještě lépe," dodala Erbanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články