Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští bobisté trénují v Německu a vyhlížejí na Soči

Altenberg - Konec roku tráví čeští sportovci různě. Reprezentaci bobistů čekala tvrdá práce v podobě intenzivního tréninku na domovské dráze v německém Altenbergu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští bobisté ladí formu a vyhlížejí Soči

Jedním z klíčových okamžiků závodu na bobech je povedený a rychlý start - a ten čeští reprezentanti v Altenbergu trénují v hale na trenažeru. Čtyřbob zde vyvine šedesátikilometrovou rychlost – na závodní dráze se pohybuje i více než dvakrát rychleji. Na přípravu reprezentantů navážou příští víkend v obtížném ledovém korytu v Altenbergu závody světového poháru.

"Docela to šlo [tady trénovat] do roku 2007, než se Miloš Danilevič stal mistrem Evropy, a od té doby nás sem před sezonou moc nepouštějí," usmívá se pilot prvního českého bobu Jan Vrba. "Dá se ale najít způsob, že si tady třeba dva nebo tři dny potrénujeme a pak jedeme na závody," dodává obratem Vrba.

Po boku klíčové postavy reprezentace Jana Vrby sbírají zkušenosti další dva piloti, a tak pro zimní hry v Soči český národní tým procházející generační výměnou počítá s udržením dosavadního počtu posádek. "Čeští bobisté měli na olympiádě vždy dvě mužstva, takže doufám, že jeden z kluků se pochlapí a rozšíří do Soči tým na dvě posádky," počítá reprezentační trenér Martin Bohman.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články