Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Slovenští bobisté na dně, nemají peníze

Bratislava – Víkendové závody 4. kola světového poháru v německém Altenbergu byly pro slovenské bobisty v tomto ročníku poslední. Nemají totiž peníze. Slováci tak přijdou o druhou polovinu ročníku. "Takhle to dál nemá význam," řekl pilot a šéf Slovenského svazu bobistů Milan Jagnešák.

Bobisté
zdroj: ČTK

Bobisté by rádi v akcích světového poháru pokračovali, jenže nemají finance a přes to vlak nejede. "Sezonu musíme předčasně ukončit. Nemáme peníze na pokračování, navíc nám přibyly náklady na opravu zlomených čtyřbobů," vysvětlil Jagnešák.

Slovenská reprezentace tak může na čtyři závody světového poháru a mistrovství světa zapomenout. "Úředníci si neváží obětí sportovců, kteří reprezentují krajinu v zahraničí. Dnes bylo třeba zaplatit letenky a transport do zámoří. Z Altenbergu jsme museli rychle odjet, abychom měli cestu do Königssee a mohli zaplatit opravu bobů," uvedl Jangešák.

Neúčast na akcích bude pro jeho svěřence znamenat, že vypadnou ze světového poháru. "Budou nám chybět starty a body," dodal s tím, že si místo státního znaku na boby raději dá datum voleb. Slovenští bobisté v této sezoně absolvovali tři závody. Ve dvojbobech bylo jejich nejlepším umístěním 23. místo a ve čtyřbobech skončili 18.

Absence peněz trápí i české bobisty. Tým kvůli tomu nemohl odcestovat k prvnímu závodu světového poháru do kanadského Whistleru. Do seriálu se tak zapojil až v rakouském Iglú a pokračoval v Altembergu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články