Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Česko vypadlo v závodě týmů v osmifinále, vyhráli Rakušané

Beaver Creek – Čeští sjezdaři Šárka Strachová, Martin Vráblík, Kateřina Pauláthová a Kryštof Krýzl vypadli v týmové soutěži na mistrovství světa v alpském lyžování hned v prvním osmifinálovém kole. Nad jejich síly byla švédská čtveřice, s níž Češi prohráli 1:4. Zlato obhájila čtveřice Rakouska, která ve finále porazila 3:1 překvapení závodu z Kanady. 

Radost rakouských sjezdařů
zdroj: AP autor: Marco Trovati

Ve svém prvním startu na šampionátu se představila specialistka na slalom Strachová, která sice trochu pokazila start a chybovala ještě jednou uprostřed trati, ale v cíli se na svou soupeřku Marii Pietiläovou-Holmnerovou, rovněž ryzí slalomářku, dotáhla a jejich souboj skončil remízou.

"Švédové byli opravdu silní. Myslím si ale, že je hrozně fajn, že jsme dali tým dohromady, mohli jsme nastoupit a připomenout, že Česko patří mezi lyžařské země," uvedla Strachová.

Také Vráblík byl v druhé jízdě pomalejší na startu, ale jeho manko cestou v souboji s Mattiasem Harginem narostlo na 58 setin. Pauláthová, která dostala při nominaci nakonec přednost před Martinou Dubovskou, neudělala žádnou větší chybu, předvedla dobrý výkon, ale Anna Swennová-Larssonová byla nad její síly.

V posledním souboji atakoval po sympatické agresivní jízdě Krýzl favorita Andreho Myhrera, vypadalo to, že ho dokonce porazí, ale v přemíře snahy neprojel poslední dvě branky a byl diskvalifikován.

Velkým překvapením bylo těsné vyřazení Němců v sestavě s Viktorií Rebensburgovou a Felixem Neureutherem hned v prvním kole právě kanadskou čtveřicí. Ta se postarala o největší šok závodu, neboť se přes Itálii a na čas také přes české přemožitele Švédy dostala až do finále. Tam ale už na favorita Kanaďané nestačili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články