Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Burkeová spadla v rampě a bojuje o život

Salt Lake City – Freestylová lyžařka a bývalá mistryně světa v U-rampě Sarah Burkeová je po pádu v tréninku v kómatu. Devětadvacetiletá Kanaďanka utrpěla těžká poranění hlavy při tréninkové jízdě v U-rampě.

Sarah Burkeová
zdroj: Getty Images autor: Matthew Stockman

Karambol přitom podle očitých svědků nevypadal na první pohled nijak fatálně. Burkeová trénovala na olympijské rampě v Park City v USA, ale nezvládla jeden z triků. Podle svědků dopadla nejprve na nohy a poté na hlavu. Na sněhu zůstala bezvládně ležet a po ošetření na místě ji vrtulník dopravil do nemocnice v Salt Lake City. "Je v kómatu, její stav je kritický," potvrdil mluvčí kanadského svazu freestylového lyžování Peter Judge.

Burkeová vyhrála první mistrovství světa na lyžích v U-rampě v roce 2005 ve Finsku, navíc je čtyřnásobnou vítězkou prestižních X-Games. Za Burkeovou hned z domova ve Whistleru vyrazili manžel a matka. "Je to nesmírně tvrdá žena, zvládne to," nechal se slyšet lyžařčin manžel a rovněž lyžař Rory Bushfield.

Burkeová patří k hlavním adeptkám na zlato na olympijských hrách za dva roky v Soči, kde bude mít její disciplína premiéru. Ve stejné rampě v Park City se před dvěma lety vážně zranil i americký snowboardista Kevin Pearce, který už se zotavil a od prosince znovu závodí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články