Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Březina mě měl víc poslouchat, líčí jeho bývalý mentor Divín

Ostrava - Mistři Evropy Karol Divín (1958, 1959) a Tomáš Verner (2008) jsou v pozici, kdy předávají své zkušenosti mladším krasobruslařům. V rozhovoru pro ČT tak Divín popsal svůj názor na Michala Březinu, kterému v minulosti pomáhal, a Verner zhodnotil vystoupení svého svěřence Jiřího Bělohradského.

Divín sledoval krátký program a má na Březinovu chybu při trojitém axelu jiný názor než samotný krasobruslař. "Vyjádřil se, že nabral více síly a toho axela chtěl udělat většího. Já jsem to viděl trochu jinak. Šel trochu do kruhu a ten skok nemohl otevřít. Když pak dopadl, tak mu ta brusle automaticky sklouzla," popisuje Divín. "Je to ale dobrý skokan, v posledních letech náš nejlepší," dodává.

K české jedničce je ale také kritický. "Bohužel se mu ale nepodařilo dostat až úplně na ten samotný vrchol. Kdyby, když jsem ho mentoroval, dělal, co jsem mu říkal, tedy že musí zajet dvě čisté jízdy, tak by dnes byl první. Dvě čisté jízdy se mu ale bohužel nikdy nepodařily," mluví o svém vztahu s Březinou.

Verner, který trénuje Bělohradského, mohl mluvit pouze v pozitivech. "Jirka má za sebou obtížný rok, měl několik zranění, v průběhu šampionátu navíc musel měnit nůž. Zvládnul to ale na jedničku - nečekali jsme ani, že krátký program a volnou jízdu zajede tak vyrovnaně. Nerad to říkám takhle do éteru, ale obrovská pochvala," líčil Verner. "Dokonce slíbil, že do měsíce skočí axela," dodává.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články