Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Březina i Verner si chtějí zvednout sebevědomí, medaile až na druhém místě

Praha – Pro jednoho to bude letošní premiéra v konkurenci nejlepších krasobruslařů, pro druhého by to měla být náprava nepřesvědčivých výkonů. A pro oba – pro Michala Březinu i Tomáše Vernera by to měla být především úspěšná generálka, která by je pozitivně nasměrovala k olympijským hrám. Přímý přenos krátkého programu mužů startuje na našem webu ve čtvrtek v 11:45. Březina půjde na led v 15:35, Verner v 16:15.

Michal Březina a Tomáš Verner
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"Budu se snažit zajet co nejlepší jízdu. Nebudu ale přemýšlet nad tím, kolikátý bych chtěl skončit nebo kde bych chtěl být. Udělám to tak, jak jsem byl dříve zvyklý. Rozjedu se a pojedu pro sebe. Budu závodit sám se sebou," řekl Březina, který bude v Budapešti obhajovat třetí místo z loňského šampionátu v Záhřebu.

Verner byl před rokem v Chorvatsku jedenáctý, následně se mu nevydařilo mistrovství světa a uvažoval o konci kariéry. To si ale rozmyslel a v současné sezoně se mu zatím daří. Všechny své starty proměnil ve vítězství, naposledy v prosinci v Bratislavě získal jubilejní desátý český titul. Zatím ale nezávodil s nejlepšími, neboť se nepředstavil v Grand Prix. Síly poměřil jen s Březinou.

Komentátor Miroslav Langer:

"Oběma zasáhly do přípravy zdravotní problémy – ne nijak zásadního rázu – ale přeci jen omezily přípravu těsně před mistrovstvím republiky. Oba musejí nastartovat sezonu znovu. Teď už je čeká jenom poslední závod, mistrovství Evropy, a tam musejí něco předvést, především pro sebe sama. Jestli to bude snaha získat medaili, to si úplně nemyslím. Pro jejich dobrý pocit bude v první řadě důležité získat co nejvíce bodů, aby co nejlépe zajeli."

"V Bratislavě jsem to zvládl, i když jsem nebyl v pohodě. Měl jsem problém se zády, který už je teď pryč. I proto chci na rozdíl od republikového šampionátu předvést všechny tři čtverné skoky," uvedl Verner, který si v průběhu sezony dvakrát vylepšil osobní rekord. "Před tím, než opustím amatérský led, bych rád získal pocit, že jsem zajel fantastickou jízdu," podotkl Verner, který po Soči plánuje ukončit kariéru.

Březina i Verner se do Budapešti vracejí rádi

Verner v Budapešti před deseti lety při druhém startu na ME skončil desátý, Březina ve stejném roce v Maďarsku debutoval v Grand Prix. "Moc si z toho ale už nepamatuju, protože mi bylo čtrnáct a poprvé jsem byl na takovém závodě. Zajel jsem ale docela dobře. Když se mi to povede zopakovat, budu rád. Tehdy jsem ani neměl čas podívat se do města, což snad teď napravím," uvedl Březina před odjezdem.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Miroslav Langer o ME v krasobruslení
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články