Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Biatlonistky skončily ve štafetě na výborném šestém místě

Ruhpolding (Německo) - České biatlonistky vybojovaly ve štafetě Světového poháru v Ruhpoldingu šesté místo, což je jejich nejlepší výsledek v sezoně. Závod na 4x6 kilometrů vyhrály Švédky v čele s nejlepší dvojicí seriálu jednotlivkyň Helenou Jonssonovou a Annou Olofssonovou-Zidekovou. Za nimi skončily Rusky a Norky. Favorizované domácí Němky doběhly až čtvrté.

České kvarteto se výrazně zlepšilo oproti předchozím štafetovým startům a poprvé se prosadilo do elitní desítky. V prosinci skončily české reprezentantky třinácté v Östersundu a dvanácté v Hochfilzenu.

Závod výborně rozběhla Veronika Vítková, která musela na střelnici dobíjet při jediné chybě vestoje. Štafetu předala dokonce jako třetí v pořadí. "Jsem moc ráda, že jsem dokázala držet kontakt se špičkou. V prosinci jsem na to ještě neměla," uvedla na svazovém webu Vítková, jež se před sezonou musela vypořádat se zánětem mozkových blan.

Na druhém úseku se Magdě Rezlerové podařilo pozici po první střelbě ještě o místo vylepšit. Jenže po střelecké položce vestoje musela na jeden trestný okruh, protože jedinou chybu nenapravila ani trojím dobitím. Naopak dvacetiletá Gabriela Soukalová při své týmové reprezentační premiéře absolvovala úsek bezchybně. Finišmanka Zdenka Vejnarová i přes tři dobíjení udržela šesté místo, na kterém ji nejmladší členka družstva vyslala. "Veronika i Gábina to zvládly lépe než my s Majdou a zejména ony se zasloužily o takový výsledek. Je to pro nás všechny před olympiádou pořádné povzbuzení," neskrývala radost z nejlepšího výsledku štafety od sezony 2002/03, kdy v Oslu skončily Češky včetně Vejnarové páté.

Od páté Číny dělilo české družstvo přes 13 sekund. Na stupně vítězů se překvapivě nedostaly favorizované Němky, které zklamaly 18 000 diváků čtvrtým místem. Za třetím Norskem zaostaly o tři sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články