Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Biatlonistka Vejnarová skončila v Ruhpoldingu dvacátá

Ruhpolding (Německo) - Biatlonistka Zdeňka Vejnarová dosáhla nejlepšího výsledku českých žen v sezoně. Ve sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu skončila dvacátá. Zvítězila suverénní Švédka Anna Carin Olofssonová-Zideková, která měla díky bezchybné střelbě v cíli náskok 29,8 sekundy před druhou Olgou Medvědcevovou z Ruska. Třetí místo obsadila Němka Magdalena Neunerová. V pátek čeká biatlonistky v Ruhpoldingu štafeta, o den dříve absolvují sprint muži.

Dosavadním maximem českých reprezentantek bylo 22. místo Veroniky Vítkové z předvánočního sprintu v Pokljuce. Vejnarová její výsledek vylepšila zásluhou čisté střelby, v běhu ztratila na vítězku minutu a 44 sekund. Zbylé české čtveřici se nedařilo především na střelnici a skončila v poli poražených. Magda Rezlerová po třech chybách obsadila 55. příčku, juniorka Gabriela Soukalová byla se stejným počtem chyb čtyřiašedesátá, Veronika Zvařičová se dvěma chybami dvaasedmdesátá a Vítková se čtyřmi trestnými okruhy skončila devadesátá.

Šestatřicetiletá Olofssonová díky druhému prvenství v sezoně snížila náskok krajanky Heleny Jonssonové v čele seriálu. Jonssonová doběhla patnáctá, což je její nejhorší umístění v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články