Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Běžci na lyžích startují v Kuusamu sezonu, Bauer bude chybět

Praha - Sedm českých běžců na lyžích nastoupí do úvodních závodů Světového poháru ve finském Kuusamu. Při neúčasti zraněného Lukáše Bauera bude od pátku do neděle v areálu Ruka největší nadějí Martin Jakš.

Martin Jakš
zdroj: SLČR

Spolu s Jakšem se mezi muži na startu objeví Aleš Razým, Jakub Gräf a jednadvacetiletý Petr Knop. Mezi ženami poběží Eva Vrabcová-Nývltová, poprvé v SP po lednové operaci ramena Petra Nováková a Karolína Grohová. Jakš se v létě připravoval s bývalým koučem národního týmu Miroslavem Petráskem, který nyní vede Poláky.

"Tratě v Kuusamu jsou těžké s prudkým stoupáním, což mi většinou celkem sedí. Nejvíc se těším na klasiku. Kdybych zajel distance do dvaceti, bylo by to fajn," uvedl devětadvacetiletý Jakš. Bauer si v přípravě nejdříve zlomil palec a poté narazil po pádu žebra, proto ze severu odjel domů a čeká ho asi čtrnáctidenní omezení v tréninku. Dušan Kožíšek se soustředí až na bruslařské sprinty v prosinci v Davosu a v Toblachu.

Vrabcová-Nývltová kvůli nemoci příliš netrénovala

Českou jedničkou mezi ženami je Vrabcová-Nývltová, která v létě opět absolvovala úspěšnou atletickou sezonu, ale nyní na tom před zimou není nejlépe. Po říjnovém soustředění na Dachsteinu brala antibiotika. "Od té doby je to špatné, nemohla jsem pořádně trénovat. Jeden den to je dobré, druhý horší," posteskla si. Ve víkendových přípravných závodech se dařilo zbylé dvojici. Grohová byla třetí ve sprintu a Nováková doběhla v Gällivare v slabší konkurenci druhá na 10 km volně.

"Viděla jsem, že na tom nejsem špatně, ale ve Světovém poháru to bude ještě o něčem jiném," tušila dvaadvacetiletá Nováková. "Chtěla bych ale mezi elitou zajíždět vyrovnané výsledky a pravidelně bodovat v distančních závodech," řekla. Po Kuusamu se běžci přesunou do norského Lillehammeru. A zatímco muži tam pojedou ve stejné sestavě, z žen nejspíše jen duo Vrabcová-Nývltová a Nováková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články