Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bauer ještě ve Světovém poháru nekončí. Cíle mám pořád vysoké, prozradil

Praha – Mezi závodníky, kteří se objeví v příští sezoně Světového poháru, nebude chybět ani jméno Lukáše Bauera. Český běžec na lyžích má v plánu absolvovat přibližně polovinu seriálu, na čemž se dohodl s vedením reprezentace. Zároveň se chce opět o něco více věnovat svému týmu dálkových běžců Pioneer Investments.

Slavící Lukáš Bauer
zdroj: ZUMA autor: Nils Jakobsson

"Myslím, že jsem schopen reprezentovat se vztyčenou hlavou," řekl osmatřicetiletý trojnásobný olympijský medailista a držitel dvou stříbrných medailí z mistrovství světa včetně té z klasické padesátky na posledním šampionátu ve Falunu. "Dlouho jsem zvažoval, jestli závodění na této úrovni nemám uzavřít. Ale když přišel zájem, abych ještě reprezentoval, kývl jsem," vysvětlil.

Cílem sezony bez globálního vrcholu tak bude Tour de Ski, kterou už dvakrát vyhrál, a únorový závod v Novém Městě na Moravě. "Připravuju se tvrdě, abych reprezentoval dobře, cíle mám pořád vysoké. A nechám se překvapit, jestli to bude na první desítku, nebo na stupně," prohlásil.

V seriálu dálkových běhů Ski Classics chce Bauer objet s týmem osm závodů z deseti. "Loni jsme dali podporu zejména mladším závodníkům, letos to chceme posunout výš. Cílem je páté místo celkově," prohlásil šéf týmu a zároveň jeho aktivní člen. "Sedím na dvou židlích, ale baví mě to," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články