Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

Bauer vynechá úvodní díl světového poháru

Muonio (Finsko) - Běžec Lukáš Bauer vynechá jako loni úvodní díl světového poháru. Kvůli zánětu nosohltanu nepojede za týden do švédského Gällivare, bude trénovat a do sezony naskočí 26. listopadu ve finském Kuusamu. Letošní odklad začátku sezony způsobila i nezbytná antibiotika, která bral deset dnů. Od středy už Bauer trénuje.

"Bylo potřeba vyřešit antibiotiky zdravotní problém s nosohltanem. Proto je lepší Gällivare vynechat, jelikož z pohledu celé sezony jeden závod nic neřeší. Není to problém," uvedl Bauer na svém webu. "Domluvili jsme se, že bychom těžko stíhali první svěťák, a proto Lukáš pojede až druhý," řekl kouč Miroslav Petrásek.

Bauer před olympijskou sezonou vynechal začátek SP v norském Beitostölenu a začal rovněž až v Kuusamu. V sezoně pak jasně vyhrál Tour de Ski, získal dva bronzy na olympiádě ve Vancouveru a celkově skončil v hodnocení SP druhý.

Odklad není tragédie

Odklad sezony nepovažuje vítěz světového poháru z roku 2008 za ideální, ale ani za žádnou tragédii. "Už několikrát jsem se s něčím podobným potýkal a osobně mě to nerozhazuje. Jsem v pohodě, není to extra problém. Celé léto jsem odtrénoval bez větších komplikací, takže desetidenní výpadek není problém," řekl Bauer.

Stejně jako Bauer je například krátce před začátkem sezony nemocná Norka Marit Björgenová. Český běžec využije času místo závodů v Gällivare k přípravě v Muoniu. "Kvalitně potrénuju a pak se přesunu do Kuusama," dodal Bauer. Do sezony vstoupí sprintem, který musí jet, jelikož se v Kuusamu sčítá s ostatními závody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články